Hur är läget för dagen med D’One?

19

v75 v86 elitloppet

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2015. Dagens stjärna: D’One.

Fakta:
D’One, sto, 5 år
Starter: 24
Segrar: 13
Rekord: 1.11,0/1640a
Intjänat: 5 603 688 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation: D’One är unghäststjärnan som blev känd redan innan hon startade tack vare sina världsrekordföräldrar, Donato Hanover och Giant Diablo. Hon var drottningen i sin kull som treåring och vann då bland annat Svenskt TravOaks. I fjol blev hon tvåa i Derbystoet, trea i Drottning Silvias Pokal och fyra i både Stochampionatet och i Europaderbyt. Eftersom D’One varit med i Premiechansningen har hon erhållit dubbla prissummor i de största unghästloppen. I den tredje sista starten i fjol slog hon nytt svenskt rekord för fyraåriga ston när hon vann på 1.11,5/2140a och närmast besegrade Riff Kronos. D’One avslutade förra året med seger och fick då revansch på Neona Princess som slog henne i Stochampionatet och i Derbystoet.

Tränaren Roger Walmann svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– D’One har verkligen tränat mycket i vinter för hon slutade tävla rätt så tidigt i fjol. Det har fungerat bra hela tiden och hon ligger ungefär i samma fas som Magic Tonight. Hästen känns jättefin och har inte långt kvar till årsdebuten.

När startar hon nästa gång?
– Hon kommer att göra årsdebut Långfredagen på Färjestad. Sedan blir det ett femåringslopp på Åby, Lovely Godivas lopp, och därefter tar vi sikte mot Amerika. Om allt går väl så kommer hon att åka över lite tidigare än Magic Tonight och det kan bli i månadsskiftet maj/juni.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Vi har sedan förra året haft siktet inställt på Amerika och hon är anmäld till Breeders Crown och många andra fina lopp där borta. Det finns flera lopp som passar henne och det skulle vara roligt att ha henne i ordning till Allerage Farms Open i Lexington. Samma lopp som Giant Diablo slog världsrekord i och får man drömma lite så vore det spännande att se om hon kan närma sig sin mammas världsrekord. Det är långt fram tid men jag hoppas att ha hästen i toppform till det loppet på The Red Mile.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFörst V75 och sen Elitloppet är planen
Nästa artikel”Super Silje” gör entré på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.