Hur är läget inför Olympiatravet?

17

image-4

Hallå där…
…Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen som så här års brukar fungera som general för Olympiatravet som drar igång på lördag med uttagningslopp på Solvalla. Hur tycker du fältet ser ut i V75-3?

– Det är förväntade hästar som är med i det här första loppet inför Olympiatravet. Ett intressant lopp med några betrodda från dåliga spår. Så det blev svårtippat. 10 On Track Piraten och 7 Alfas da Vinci har fått dåliga lägen båda två och det tycker jag även är hästarna som visat bäst form på slutet.
Det är vår igen och det gick väldigt snabbt i år också. Under april ska det hinnas med fyra delfinaler och en final i Olympiatravet. Har du wild card-leken i backfickan?
– Vi har lyssnat lite utomlands men när det gäller att locka just franska hingstar har jag en nackdel då jag inte kan erbjuda flyg till Åby. Ägarna till franska hingstarna Timoko, Akim du Cap Vert och Amiral Sacha har tackat nej då de inte kan vara borta från avelsbestyren. Andra som Veltigeur de Myrt är aktuella men har inte presterat som jag har hoppats. Kanske kommer de in i matchen igen senare.
Har du någon utländsk häst som kan betraktas som ”klar” för finalen lördagen 30 april?
– Jag hoppas få presentera en sådan kanske under onsdagen, en häst som finns i Frankrike.
Som sagt drar en intensiv månad igång med Olympiatravet på lördag med den första av fyra delfinaler.
– Stämmer. Sedan är det deltävlingar på Axevalla (9 april), Jägersro (16 april) och sedan avslutas det på Umåker lördagen 23 april. I Umeå är det lite speciell med bara en vecka till finalen – så där behöver inte vinnande häst gå ut i finalen om ägarna inte vill. Fjolårsvinnaren B.B.S.Sugarlight är garanterad en plats och sedan kan det antingen bli fem eller sex inbjudna.
Finalhelgen på Åby blir speciell med kvalen till Drottning- och Kungapokalen på fredagen.
– Det blir det bästa av två världar samma helg! Vi får det bästa av den äldre eliten på lördagen och det bästa från fyraåringarnas värld på fredagen. Det är första gången vi kör på det här viset. En V64-kväll som verkligen blir något extra inför pokalloppens finaler lördagen 14 maj.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.