Hur är läget inför V75 fredag Frode?

21

frode v75

Hallå där…
…Frode Hamre som hade en fantastisk lördag på Momarken med tre segrar på V75…

Hur viktig är en tävlingsdag likt den i lördags för dig?
– Den är väldigt viktig. Det handlar inte bara om prispengarna, utan även om reklam för stallet. Visar man hästarna i gott skick brukar det kunna generera en hel del. Nu hade vi dessutom tre vinnare och det var skönt i och med att man laddar lite extra.
Den som kanske imponerade mest var Royal Ice, Hambletonianfinalisten från 2014. Vad säger du om den insatsen?
– Jag måste säga att hästen imponerade stort i lördags. Han kanske inte glänser enormt, men han har stort, vägvinnande steg och gör det man begär av honom. Han vann på 1.11,5 över kort distans i februari månad och vann nu på 1.14,2 över lång distans. Han är komplett.
Vad har du för tankar kring framtiden gällande honom?
– Det är en häst med stort kunnande. Det är en av fyra/fem hästar i stallet som jag siktar mot sista helgen i maj på Solvalla med. Över kort distans tror jag han springer fort.
Fort?
– Ja, okej… Riktigt fort, säger Hamre övertygande, innan han skrattar nöjt.
Då får vi hålla koll på Royal Ice framöver också med andra ord… Hur mycket tycker du ögonen ska falla på dina hästar till Färjestads fredagstävlingar?
– Oj, nja… Jag tror det blir tufft för dem, men jag kommer med två fina hästar.
Om vi börjar med 1 Indoor Voices i V75-1. Hur är läget med henne för dagen?
– Allting är bra med henne. Hon duger gott i Norge, men det här loppet tyckte jag var riktigt tufft. Hon har innerspår och är garanterad fin resa, men det här loppet ser jag främst som ett led i matchningen. Ett sådant här lopp innebär nog att hon får lite hårdhet, vilket kan vara gott till kommande lopp i Norge.
Ingen vinstchans med andra ord?
– Nej, det känns inte så på förhand.
Kapow Hanover då? Han går ut mot ett par riktigt tuffa konkurrenter i den avslutande avdelningen.
– Även där tycker jag att uppgiften ser övermäktig ut. Om någon kommer ihåg den insats hästen gjorde på Halmstadtravet i fjol då han gick 1.12,5 full väg vid den här tidspunkten, så vet man vad hästen kan. Däremot känns det som att den insatsen tog hårt på honom. Han har inte riktigt kommit tillbaka efter det, men det är han inte ensam om… Vad jag vet så har väl inte den han krigade mot, Sciacallo O.M, gått något heller?
Nej, den har inte tjänat en krona efter den insatsen, så det har du rätt i… Vad är det du tycker saknas hos hästen i dag då?
– Jag är lite frågande till hans vinnarskalle. Han känns jättefin, men med tanke på vad som finns i Kapow Hanovers kropp så har jag varit lite besviken på insatserna han svarat för sedan dess.
Perfekt utgångsläge har ni och dessutom har han ett lopp i kroppen till skillnad från de flesta av konkurrenterna. Vad tror du om möjligheterna?
– Det är några i loppet som han inte slår, även om de gör årsdebut. Slutar han trea-fyra har han gjort det fint, avslutar Hamre.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.