Hur är läget med Magic Tonight?

8

image-14

Magic Tonight med Johan Untersteiner i sulkyn vid en av segrarna i fjol. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2015. Dagens stjärna: Magic Tonight.

Fakta:
Magic Tonight, hingst, 6 år
Starter: 49
Segrar: 16
Rekord: 1.09,3/1640a
Intjänat: 5 832 316 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation: Magic Tonight imponerade när han i andra starten i fjol vann på 1.09,5 på Färjestad. Han blev tvåa i Copenhagen Cup och vann därefter Algot Scotts Minne i V75 på 1.09,3. Efter den imponerande insatsen blev Magic Tonight inbjuden till Elitloppet men kretsen kring hästen tackade nej. Han vann sedan Årjängs Stora Sprinterlopp i suverän stil och tog hem förstapriset på 600 000 kronor. Segertiden där blev 1.09,9 efter en visslande avslutning i 1.07-tempo sista halvvarvet.

Tränaren Roger Walmann svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han har fått en rejäl vinterträning och jag tycker att han känns lite starkare i år än han gjorde i fjol. Jag är väldigt nöjd med hur han känns. Vi har kört 1.20 hemma på gården som snabbast och det var ett bra jobb. Han ska gå ett sådant jobb till och sedan är hästen klar att göra årsdebut.

När startar han nästa gång?
– Det är inte helt bestämt vilken bana det blir men han kommer att årsdebutera i månadsskiftet mars/april. Det kan bli i påskhelgen och det skulle kunna bli så att vi kör ett eller två lopp över 2100 meter för att få lite distans i hästen innan vi släpper på honom över 1600 meter.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Det första stora målet är Elitloppet. Han blev ju inbjuden i fjol men vi valde att tacka nej då jag tyckte det var ett år för tidigt och ville inte utsätta honom för två heat samma dag som femåring. Jag sa redan då att vi väntar till nästa år och nu har vi som mål att vara med i Elitloppet.
– Tycker vi sedan att hästen är bra nog ska vi flyga över honom till Amerika och köra där sista halvåret. Han är anmäld till Breeders Crown i USA och flera andra stora lopp så det är en förhoppning att han är så pass bra att vi kan tävla där.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.