Hur är läget med Shaq is Back?

69
shaq is back
Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2015.
Dagens stjärna: Shaq is Back.


Fakta:

Shaq is Back, hingst, 8 år
Starter: 69
Segrar: 20
Rekord: 1.10,0/1 640 a
Intjänat: 4 510 537 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation:
Amerikanskfödde Shaq Is Back startade bara sju gånger i fjol och vann fem av loppen. Daniel Redéns bildsköne hingst blev för andra året i rad inbjuden i Elitloppet men inte heller 2014 blev det någon final. Shaq Is Back stod med feber några dagar efter loppet på Solvalla och var borta fyra månader från tävlingsbanan. En toppsprinter som verkligen imponerat då alla bitar fallit på plats men som ännu inte fått sätta pricken över i något av de större loppen.

Tränaren Daniel Redén svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han känns jättefin, han har tränat på ganska hårt här i vinter och det känns bra i alla fall.
Han går bara i leran, inga farter utan han ”trampar lera” som jag brukar säga. 1.35 kanske är det snabbaste. I likhet med de andra säsongerna blir det att försöka hitta formen på hästen med några lopp i början av säsongen.

När startar han nästa gång?
– Han startar tisdag 10 mars i ett lopp på Axevalla. Vi väljer att åka till Skara för ännu en årsdebut (vann debuten på banan i fjol). Visserligen hade han kunnat vara med i gulddivisionen men där hade han antagligen blivit ganska hårt betrodd och det är inget kul med tanke på hur vi tränar honom. Sedan vet man ju aldrig vilka hästar han får möta om man anmäler till guld. Loppet på Axevalla (V64-1) passar ”Shaqen” bra. Ett sprinterlopp för att få lite tempo i benen. Han brukar gå bra direkt efter vila och även om han inte är på topp har han en väldigt hög lägstanivå.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Just med Shaq is Back har jag sagt att vi får ta ett lopp i taget och se hur det blir helt enkelt. Vi får försöka vara med i några stora lopp som Årjängs Stora Sprinterlopp, Kymi Grand Prix och Finlandia Ajo – ja, det finns lopp lite överallt som vi kan åka runt och härja lite i. Han kommer säkert att vara med i något av loppen jag nämnt men några särskilda planer har jag inte i år med honom. Elitloppet känns svårt nu när han är äldre, men man vet aldrig. Trots allt har han varit med två gånger där men inte haft någon tur. Så att han ska hitta samma form igen den här säsongen räknar jag inte med.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.