Plockar ut halva stallet på V86

27

jubileumspokalen 2015

Morten Waage drömmer om att Bart M.M. ska vara en häst för Jubileumspokalen senare i år.Foto av LARS JAKOBSSON

Vinterträningen är avklarad.
Hästarna är redo.
Morten Waage plockar ut halva stallet på V86 – bland annat talangen Bart M.M.
– Om man får drömma så hoppas jag att han är en häst för Jubileumspokalen i år, säger Solvallaamatören.

V86 lockar med jackpot och chans att vinna elva miljoner kronor för den som blir ensam med åtta rätt. Det har varit vårvärme några dagar på Solvalla och ett säkert vårtecken är när Morten Waage plockar ut sina hästar.
– I grunden gillar jag inte att starta hästarna på vintern, trav är en sommarsport. Jag tycker om att träna grundträna hästarna rejält på vintern och starta när värmen kommer, men samtidigt krävs det att man har hästar som duger då. Det är tuffare på sommaren, säger Morten Waage.
Den framgångsrike Solvallaamatören har för dagen fyra hästar på sin träningslista och två av dem startar inom V86-spelet på onsdagen. De två andra är starklara treåringar.
– Kimbee Dream är en brorsa till Kimbee Star, en fin häst som eventuellt ska kvala nästa onsdag. Han jobbar 1.20 på bra sätt full väg och det känns som en häst med bra resurser.
– Abbie M.M. kvalade förra veckan och jag siktar på att starta honom om 14 dagar. Det är en häst jag gillar och som jag tror mycket på, även Erik (Adielsson) som körde i kvalet gillar honom. Han är efter Scarlet Knight och Phoebe M.M., mamman är en helsyster till Beanie M.M.

Comeback efter skada
Först ut av Morten Maages hästar på onsdagens V86 är Kimbee Star (V86-6) som vi inte sett på tävlingsbanan sedan 21 juni.
– Han har varit gaffelbandsskadad och långt ner i källaren. Men han har fått rejält med både tid och träning och han känns fin. Det här är sista chansen efter en sådan svår skada och vi börjar lite försiktigt. Jag ska prata med kusken om att köra lite på chans och söka plankan. Jag hoppas han kan tjäna ihop en slant och få lite startpoäng. Han går med skor.
I V86-avslutningen har Morten Waage betydligt större förväntningar då talangen Bart M.M. årsdebuterar. Femåringen har vunnit hälften av sina åtta starter så här långt i karriären.
– Den här håller jag jättehögt. Man har alltid en dröm. Om man får drömma så hoppas jag att han är en häst för Jubileumspokalen i år. Jag hoppas även han ska ta sig upp i gulddivisionen. Man måste drömma i det här jobbet.

”Han ska med på kupongen”
Bart M.M. har alltså vunnit fyra av sina åtta starter så här långt och hästen har tjänat drygt en kvarts miljon kronor.
Hur har vintern varit för Bart M.M.?
– Jättebra, han känns fin. Vi har haft en jättefin vinter och kunna tränat hela vägen. Han har varit inne på Solvalla gått underkant 1.18 full väg som snabbast på bra sätt.
Hur ska spelarna tänka inför årsdebuten?
– Han ska med på kupongen, absolut. Han kommer att göra ett bra lopp, det är jag helt övertygad om. Sen får vi se om det räcker hela vägen, distansen är jag inte rädd för.
Gör du några balansändringar som är värda att känna till?
– Ja, hästen kommer att lättas. I fjol gick han med pg-skor, de slipper han nu. Men det blir fortsatt skor runt om.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.