Hur prioriteras det egentligen?

40
sten
Klicka på bilden för att se texten under. Ber om ursäkt för dålig upplösning.

 

 

Ja precis som det står i rubriken. Hur prioriteras det egentligen inom travsporten? Att ATG vill öka omsättningen på V75 är ingen nyhet. Men en stor snackis den sista tiden har vart att det är alldeles för dåligt med folk på våra travbanor runtom i landet. ATG LIVE är en av de största bovarna. Låt oss säga att det regnar och blåser ute, riktigt skitväder. Väljer man då att åka till travbanan och betala in sig för att till 90% spela bort pengar i regn och blåst ? Eller väljer man att behändigt starta datorn i vardagsrummet, laga lite god mat och dricka något gott till travet?. Svaret vet ni. Det går inte att locka mer folk till banan om det inte är t.ex Elitloppet eller andra stora travfester. Detta gäller inte bara V75 utan trav överlag i alla former.

Förra veckan blev det klart med en ny starttid för V75 spelet. Den nya tiden kommer att bli 16.20 istället för 14.30. Ska omsättningen på V75 verkligen höjas så rejält som ATG vill ? Det spelar egentligen ingen roll. Enligt mig det de aktiva som ska prioriteras i den här frågan, inte pengar. Det är ju ett slag i ansiktet på dom som har starthäst i sista loppet och har 30-40 mil bilresa hem. Nu tänker alla att dom får väll övernatta då? Ja det funkar säkert många gånger, men inte alla. Andra hästar från stallet kanske ska ut och starta dagen efter?

Återigen till det här med att det är för dåligt med folk på banorna. Jag personligen tänker inte åka på trav om det ska hålla på så pass sent. Visst det går säkert bra på en ljummen sommarkväll. Men när december kommer nästa gång då? Det blir snö, kolsvart klockan 4 och svinkallt. Det kommer att minska ännu mer på banorna och det kommer även sluta med att aktiva kommer hålla sig hemma och sluta åka på långresor med sina hästar.

 

Tänkte även bjuda på en DD till kvällens omgång på Eskilstuna.

DD-1: Lite tråkigt men jag tror att favoriten Carpenter on tor leder runt om i det här gänget.

DD-2: Open range har ett lopp i kroppen efter vila, gick bra då men jag tror inte att han bara rundar fältet. Jag plockar med  några till bakom.

DD-1: Carpenter on tor

DD-2: 1,3,4,6,9,11,12

x30kr=210kr

3 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.