Huselius köper jättetalang

478

image-2

Kristian Huselius har gjort klart med köpet av obesegrade jättetalangen Sauron Pil.Foto av LARS JAKOBSSON

I onsdags vann travfantasten och före detta NHL-spelaren Kristian Huselius sju miljoner på V86.
Nu har han utökat sitt hästägande och köpt den obesegrade jättetalangen Sauron Pil.
– Det är en väldigt fin och läcker häst. En stor talang och det blir spännande, säger Kristian Huselius till trav365.se.

Det är Aftonbladets sajt Trav365 som avslöjar nyheten om att snackhästen Sauron Pil är såld till Kristian Huselius. Den treårige hingsten har vunnit fem lopp på lika många starter och imponerat för sin tidigare ägare och tränare Samuel Rehn. Affären blev klar under måndagen och den tidigare NHL-stjärnan och numera travexperten i tv fortsätter sin storsatsning på travsporten. Så sent som i onsdags drog Huselius in sju miljoner på V86 då hans derbyhopp Eclipse Boko vann på Solvalla. Nu har han ett nytt superlöfte i sin ägo.
– Vi är muntligt överens och jag har lämnat hästen hos Stefan Hultman, där han ska tränas, då han genomgått en veterinärkontroll utan anmärkning, säger Samuel Rehn till Trav365.

”Blivit lite av en slump”
Samuel Rehn köpte Sauron Pil på Kriterieauktionen 2013 för 20 000 kronor. Nu är prislappen en helt annan när Kristian Huselius köpt hästen.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det är så himla färskt. Jag har sett att det är en väldigt fin och läcker häst, sen har detta blivit lite av en slump. Jag och kompis har tidigare försökt köpa en häst med Stefan Hultman, men det blev inget och av en slump började vi prata om Samuels häst och jag känner honom och sedan har det blivit så här, säger Kristian Huselius till Trav365.
– Hästen är inte köpt för Kriteriet, det blir en bonus i så fall. Hästen är köpt för att det är en läcker häst och så får vi se vad som händer. Potential finns, men det är djur det handlar om.
– Jag och Samuel har snackat mycket trav genom åren och det är en kanonkille som hittar fina hästar, så det blir en tuff uppgift att ta över en häst av honom men hästen är en stor talang och det blir spännande, fortsätter Huselius.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.