I mammas och pappas hovspår

21

hovspar

D’One är den utvalda.
Dotter till två världsrekordhållare och framavlad för att skriva travhistoria.
På lördagen utmanar Roger Walmanns stjärnsto mammas och pappas rekordtid på det röda gruset på banan där allting en gång började.

6 oktober 2007: Amerikanske hingsten Donato Hanover och svenska stoet Giant Diablo flyger fram på The Red Mile i Lexington och vinner varsitt lopp på världsrekordet 1.08,5.
29 april 2010: Världsrekordhållarna Donato Hanover och Giant Diablo blir stolta föräldrar. Deras gemensamma lilla stoföl är den utvalda, hästen med den perfekta stamtavlan. Hon får namnet D’One.
10 oktober 2015: D’One är på plats i Lexington. Den blågula sagohästen, som hittills tjänat 7,2 miljoner kronor och travat 1.09,1, är redo. Frågan är hur snabbt dottern till två världsrekordhållare kan springa på det röda gruset? Klockan 18.57 svensk tid släpper startbilen fältet och eftersom kusken Örjan Kihlström är upptagen att köra VM på Yonkers, New York, kommer D’One köras av David Miller.
– Jag tror det blir svårt att nå mammas och pappas tid. Ska jag vara ärlig blev startfältet lite för tunt för det och för att komma ner i de tiderna behövs hjälp. Att vinna loppet är viktigare än en bra tid. Jag kan motståndet och normalt är hon med och krigar om det, det känns fullt överkomligt. David Miller är en rutinerad toppkusk, säger Solvallatränaren Roger Walmann på plats i Kentucky.
Roger Walmann luftar även elitloppsvinnaren Magic Tonight på The Red Mile. Uppgiften är Allerage Farms Open Trot – för övrigt just det lopp där Giant Diablo travade sitt världsrekord 2007.
– Han har känts jättefin när vi varit ute och kört och han var även bra i kvalloppet. Han har tyvärr varit lite mer nervig och knepig här i de tidigare loppen. Träningsmässigt känns han bra, säger Roger Walmann.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.