Idealiska förutsättningar för ett skrällbud på V75

74

skrällbud

Favoritspår, favoritdistans och toppformen i antågande.
Francais du Gull är skrällbudet som kan få utdelningen att dra i höjden både på V75 och Top 7.
– Är det någon gång han ska vara med och kriga så är det nu, säger hästens tränare och kusk Erik Lindegren.

Bergsåker utanför Sundsvall står värd för lördagens V75-tävlingar och dit ska Gävles Erik Lindegren bege sig med stallets vinstrikaste häst – etablerade gulddivisionaren Francais du Gull med 3,4 miljoner kronor på kontot.
– Han är en härlig polare på alla sätt och vis, otroligt snäll för att vara hingst och ganska enkel att ha att göra med. Jag såg honom för första gången på 100 meters avstånd på kriterieauktionen för åtta år sedan och tyckte att det var en snygg häst. Som tur var hade vi råd att köpa honom, säger Erik Lindegren.
Francais du Gull har emellertid en egenskap som man i regel inte efterfrågar hos en tävlingsindivid.
– Han hatar att träna! Frun som sköter om honom var ute och red sista passet inför lördag här i dag (läs torsdag) och hästen kändes strålande fin på vanligt underlag, men när de kom in på oplogad väg tyckte han att det blev jobbigt och orkade inte springa. Så någon träningsnarkoman är han inte.

Kör till ledningen
Men Francais du Gull gillar att tävla. Särskilt bra trivs han på vintern eftersom han inte har några problem med att tävla med skor och brodd. Därför fick hästen semester i somras och när han för ett par veckor sedan gjorde första starten på fyra månader slutade han trea.
– Han var inte alls mycket tempojobbad inför comebacken, jag hade bara kört 1.28 full väg i bakvarv med honom, men jag tycker att han gick bra. Efter det känns han jättefin och jag tror absolut att formen är på gång.
Lördagens gulddivision körs över passande kort distans, 1 640 meter, och Erik Lindegren kunde inte vara nöjdare med startspåret. Spår 4 bakom startbilen är idealiskt för startkatapulten Francais du Gull.
– Han är naturligt startsnabb från alla spår men han brukar nästan skjuta bilen framför sig när han har spår 4 och 5.
Hur går dina taktiska funderingar?
– Jag tänker köra till ledningen. Hur jag gör efter det har jag inte bestämt. Shaq Is Back är snabb ut men honom mötte vi senast och då vek han ner sig rejält i ledningen, så jag vill inte ge bort ledningen till honom. Knows Nothing är en bra häst men för att det ska vara aktuellt att släppa till honom ska han komma direkt, för han har inte heller någon dunderform vad jag kan utläsa.
– Men mycket beror på om det blir skor eller barfota för de andra. För min del får det gärna bli barfotaförbud eller så för det tror jag missgynnar de andra. Jag kör med skor och brodd hur som helst.
Hur långt sträcker sig förhoppningarna?
– Är det någon gång han ska vara med och kriga så är det nu med bra läge över bra distans, men hur långt det räcker är svårt att veta. Det naturliga att tro på är att han blir tvåa till femma, men visst kan han vinna om alla bitar faller på plats. Han ska i alla fall med på kupongen om man spelar det där nya spelet – Top 7, säger Lindegren och skrattar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelReijo Liljendahl inför V75 Bergsåker
Nästa artikelNio hästar i krock i allvarlig olycka

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.