Reijo Liljendahl inför V75 Bergsåker

45

reijo

I söndags var det stor succé med ettan och tvåan i Breeders Crown-finalen.
Inför V75 på Bergsåker är topphästen Ready For More struken för hälta men däremot tror Reijo på bra chans för Knows Nothing i Gulddivisionen.
– Han är mycket piggare nu än tidigare den gamle gubben, säger Liljendahl.

Solvalla-tränaren har haft ett riktigt kanonår och slagit sina gamla rekord gällande inkörda pengar med överlägsen marginal. Reijo Liljendahl ligger på åttonde plats i landets tränarliga och hästarna har sprungit in 16,8 miljoner kronor. I fjol var stallets resultat 11,8 miljoner och året innan det 10,7 miljoner inkört. Det har blivit flera storloppssegrar och i somras vann Policy of Truth E3-finalen och han var i söndags tvåa i finalen av Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker. Vann det loppet gjorde stallkamraten Grant Boko och succén var ett faktum.
– Det var väldigt roligt och det kändes skönt att få avsluta säsongen med en ny storloppsseger. Vi har ökat resultaten för varje år och jag är tacksam att jag har hästägare som ger mig förtroende och en väl fungerande organisation med bra personal. Jag är mycket nöjd med siffrorna och det ser bra ut inför framtiden med fina unghästar i stallet, säger Reijo Liljendahl.

Köpt två toppstammade ston på auktion i USA
Reijo är fortfarande kvar i USA och har under veckan besökt de stora unghästauktionerna i Harrisburg. Med en dag kvar som återstår av auktionerna så har det blivit två inköp.
– Jag har köpt två ston, en Kadabra-märr där mamman är syster med Bee A Magician, och en märr efter Explosive Matter där mamman är syster med Marion Marauder. En för 70 000 dollar och en för 120 000 dollar. Återigen, det är tacksamt att man har hästägare som investerar, menar Reijo.

”Risk för att det är en ny gaffelbandsskada”
Men som för alla inom travbranschen är det upp och ner. I lördagens V75-omgång på Bergsåker var det meningen att Ready For More skulle göra comeback efter sin andra gaffelbandsskada. Men nu är topphästen struken för hälta.
– Han är halt i ett bakben och det är samma ben som han har haft sina tidigare gaffelbandsskador i. Vi får titta lite närmare på det här tillsammans med veterinären när jag kommer hem. Men man kan konstatera att det inte ser bra ut. Det brukar inte vara någon bra prognos på hästar som har haft flera gaffelbandsskador och risken finns att det kan vara en ny. Då är det svårt att få till dom men vi får avvakta och se och i nuläget är det svårt att sia om framtiden, säger Liljendahl.

”Bra chans för Knows Nothing”
En annan topphäst som däremot ska starta i V75 är Knows Nothing som är favorit i Gulddivisionen. Den snart åttaårige hingsten har tävlat på jämnt och stabilt i år men har haft ett litet uppehåll efter den senaste starten.
– Knows Nothing (V75-5) tappade lite form i senaste starten och därför gav jag honom en träningsperiod. Nu är den gamle gubben mycket piggare och mer alert i jobben och han känns mycket bra. Jag har kört 1.20 full distans på en seg bana och var nöjd med honom då. Han kommer säkert att göra ett bra lopp nu och jag tror på bra chans. Hästen har tävlat bra med skor runt om tidigare och det lutar väl åt att alla får köra med skor på lördag. Så det är inga bekymmer. I övrigt blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Titta i lopparkivet – sen kan du spika”
Nästa artikelIdealiska förutsättningar för ett skrällbud på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.