Imponerade direkt – med seger i årsdebut

15

Veijo Heiskanen hade flera segerchanser när Grand Slam 75 avgjordes i Karlstad.

Det slutade med en seger – comebackande Bacan Degato.

– Han var jättebra, sa Veijo Heiskanen efter segern.

Under söndagen avgjordes Grand Slam 75 på Färjestad i Karlstad.

Lite av en nyckelroll i omgången hade Åbyproffset Veijo Heiskanen.

Anledningen: han hade tre favoriter till start.

Det blev seger med en av favoriterna – och det var comebackande femåringen Bacan Degato, ägd av bland annat TV4-profilen Patric Skoglund, som imponerade.

”Bra kvitto”

Bacan Degato kom till Veijo Heiskanen i mitten på fjolåret och imponerade stort i tre raka segrar, men avslutade fjolåret dåligt där ett femtepris på tre starter blev bästa placering. Under söndagen visade han dock att han är tillbaka på allvar.

– Han hade tränat rejält inför den här starten och var jättebra i dag, och det var ett bra kvitto, sa Veijo Heiskanen efter segern.

Bacan Degato hade inte startat sedan 28 december i fjol, trots det hade han inga som helst problem att vinna den inledande GS75-avdelningen lätt, trots att han fick trava den tunga vägen utvändigt ledaren.

Imponerade mest

För de övriga två Veijo Heiskanen-tränade favoriterna blev det inte samma lycka, även om femårige Perfect King avslutade piggt som tvåa efter långt uppehåll. Conny Sisu fick gå den tunga vägen utvändigt ledaren i sitt lopp och sågs aldrig med chans, och han fortsätter att leta formen.

Imponerade mest under GS75-omgången i Karlstad den här söndagen gjorde nog, förutom Bacan Degato, formstarke Macho Look som trots en snabb inledning på loppet vann lekande lätt från ledningen och på den kanten är det verkligen knallform.

Här kan du se Bacan Degatos comebackseger

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet