Strålande stallform – vinner utan snack

31

Det är strålande träningsrapporter på båda hästarna.

Trots skor på hovarna vinner både Bacan Degato och Perfect King i respektive årsdebut.

Sedan är det tryggt med en Björn Goop-spik på hemmabanan Färjestad.

LÄS OCKSÅ ”Jag har hittat två prisvärda spikar”  Expertens guide mot 15 miljoner  

Det är dags igen för Grand Slam 75 den här söndagen. Vi bygger systemet med tre spikar för att få till rejäla garderingar i övriga lopp som är öppna och där det kan bli skrällar.

De senaste veckorna har det sipprat ut mycket positiva träningsrapporter från stall Veijo Heiskanen på två hästar som båda gör årsdebut i dag. Jag har spanat i startlistorna efter Bacan Degato och Perfect King och nu är det dags.

Jag pratade med Veijo i veckan och han är mycket nöjd med hur hästarna har tränat och säger att de är väl förberedda. De har även vässats med ett banjobb på Åby efter 1.21 full distans med 1.18,5 sista varvet i långvagn.

Att båda hästarna ska tävla med skor runt om är inte optimalt men om man tittar på vad de möter så tror jag inte att det spelar någon roll. Bacan Degato slog banrekord på Åby i fjol när han vann V75 efter en tuff resa. Han har även visat att han är snabb ut bakom bilen och spetsade direkt på Mantorp i fjol. Från ett perfekt läge mot ett klart överkomligt motstånd är det en mycket lämplig uppgift för årsdebut.

Jag tror att Bacan Degato bara vinner trots att skorna sitter på och han lär bli att räkna med framöver i V75 då han kommer att vara ännu vassare på barfotabalans.

Kan avgöra från dödens

Perfect King har gjort tre starter i Veijo Heiskanens regi och det har blivit två galopper och en seger. Hästen har visat bra kapacitet för klassen och är stark och rejäl. Det har varit en del strul i vinter med hältor och hovbölder men den senaste tiden har han tränat på riktigt bra och varit fräsch och fin. Han var en klar plusvariant i det här banjobbet på Åby då han höll en sådan topphäst som Southwind Mozart ifrån sig i slutskedet. Hästen är stor i gången och har lätt för att slå ihop, men är det någon som kan fixa till sådana detaljer är det balanseringskonstens mästare Veijo.

Det låter riktigt bra på Perfect King och felfri tror jag att han bara krossar det här gänget. Jag blir inte förvånad om Veijo bara kör fram i dödens och avgör därifrån.

Lär ha gått framåt med loppet

Björn Goop har strålande form på sitt stall och stärkt av framgångarna på V75 i går känns det tryggt att ha en bra Goop-spik att luta sig emot på hemmabanan Färjestad. Det är Fortuna B.R. som jag tror bara är bäst i dem femte avdelningen.

Det fyraåriga stoet har gjort två starter och efter segern i debuten i fjol årsdebuterade hon på bästa sätt nyligen med en andraplats efter att ha körts fram i dödens och fullföljt starkt.

Hon lär ha gått framåt mycket med det loppet i kroppen och det här tror jag att hon vinner utan snack.

I kallblodsloppet, GS75-2, är det framför allt tre hästar som höjer sig över mängden. De tre mest betrodda är Smedsbo Faksen, Steinfaks och Hellin Faksen. Det är tre mycket bra kallblod som är givna i segerstriden.

Men jag streckar även lägsegynnade Ulsrud Troll, som kan leda länge, samt Finnskog Fokus som var mycket bra som trea i Paris för tre starter sedan. Se upp för honom om han sköter sig.

I den tredje avdelningen är Puketorps Julius förstahäst för mig. Han höll starkt senast efter att ha fått press i ledningen. Kan leda runt om ifall han får bestämma lite den här gången.

Varning för Snella Doc som har gått bra på slutet och visat finfin form, men är helt bortglömd på strecken.

LÄS OCKSÅ ”Jag har hittat två prisvärda spikar”  Expertens guide mot 15 miljoner  

Glöm inte Cikoria Frazer

I den fjärde avdelningen tror jag att Fred Cobra har bra chans om han är lika bra som senast. Då var hästen helt överlägsen på Solvalla och imponerade stort. Han vann med gott om krafter kvar och jag tror att välkörande Jasmine Ising sätter proffsen på plats när hennes Cobra plockar ner dem en efter en under vägen.

I Grand Slam 75-avslutningen gör O.M.Dont Cry debut för Björn Goop och det låter bra från stallet. Kan mycket väl vinna direkt, men vi garderar.

Glöm inte Cikoria Frazer som har gjort det bra i flera starter från dåliga utgångslägen mot en del bra hästar.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 2 Bacan Degato (5–1)

GS75-2: 4–6–7–1–3 (9–5)

GS75-3: 4–7–9–6–5–1–2 (12–11)

GS75-4: 9–10–5–1–6 (8–7)

GS75-5: 7 Fortuna B.R. (4–3)

GS75-6: 9 Perfect King (6–4)

GS75-7: 5–7–2–10 (8–11)

700 rader/700 kronor

 

TV: Grand Slam 75 från Färjestad sänds i TV4 Sport 15.30.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelTangen Haap kommer igen nästa gång
Nästa artikelImponerade direkt – med seger i årsdebut