Inbjudningar och funderingar kring Elitloppet

138

Inbjudningar och funderingar kring Elitloppet

På måndagen blev den femte hästen klar för Elitloppet.
I samband med det passade elitloppsgeneralen Anders Malmrot på att berätta lite mer om hur det ser ut inför årets största travhelg.
– Det kommer en ny inbjudan i veckan, avslöjar Solvallas sportchef.

De tog hem landets två största sprinterlopp för fyraåringar i fjol.
Nu är Tae Kwon Deo och Missle Hill klara för Elitloppet, två färska namn i världseliten.
– Missle Hill har sett väldigt bra ut i de här två starterna för året. En energisk flott travare som är väldigt snabb i benen, beskriver Malmrot hästen som slog igenom under elitloppshelgen i fjol och nu ska försöka kopiera bedrifterna som Victory Tilly och From Above gjorde i början av millenniet – att följa upp seger i Fyraåringseliten med seger i Elitloppet.
Sprintermästaren är en kopia av Elitloppet sett till att man kör försök och final samma dag.
Således borde det vara den perfekta uppladdningen till fartfesten på Solvalla och Nuncio tog också dubbeln 2015/2016.
Innan dess får man emellertid gå ända tillbaka till The Onion, 1984, för att finna en sprintermästare som tog hem Elitloppet året efter.
Hästen som kan göra det i år heter Tae Kwon Deo som fick inbjudan efter sin förkrossande seger i lördagens gulddivision.
– Det var jättebra sättet han vann på. Det är sådan massa i den hästen och han har en utvecklingskurva som stiger hela tiden. Han har verkligen tagit det här steget som man vill se att de gör till femåringssäsongen, säger Malmrot som därmed saknar elva hästar till ett komplett fält och står redo med sina rosa biljetter.
– Det kommer en ny inbjudan i veckan. Sedan körs det ett snabblopp på Kalmartravet på fredag kväll och ett väldigt fint guldlopp på lördag, det kommer nog nya inbjudningar efter det.

Hoppas på Propulsion
Vad gäller svensk travsports störste stjärna de senaste åren, 31-faldige miljonären Propulsion, så råder det ingen tvekan om att Malmrot vill ha med hästen, men att bollen ligger hos tränaren Daniel Redén som hintat om att nioåringen kan ha gjort sin sista start.
– Jag hoppas givetvis på Propulsion. Daniel säger att hästen tränar på och har känts väldigt bra på slutet, så hoppet kvarstår. Men det är helt upp till Daniel och hur hästen känns de här veckorna.
Annars verkar nästa onsdag bli en nyckeldag gällande inbjudningar. Då körs Meadow Roads lopp på Solvalla där vinnaren (eller vinnarna om det skulle bli så många anmälda att loppet delas) får en biljett.
Samma dag är det det franska storloppet Prix des Ducs de Normandie schemalagt, förutsatt att den sedan mitten på mars stoppade franska travsporten hinner dra igång.
– Det är tätt med lopp fram till 13 maj. Då kommer det att bli en liten brytpunkt där flera platser ska avgöras. Efter det vet vi mycket mer, säger Anders Malmrot.
Den blivande elitloppspubliken i tv-sofforna fick på måndagen besked om ännu en godbit att se fram emot då Frode Hamre meddelade att han kommer till Fyraåringseliten med sin obesegrade europamästare Ecurie D.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför Grand Slam 75: Den där Liza har ett jädra humör
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: Ohlsson är ny ledare

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.