Inför Grand Slam 75: Den där Liza har ett jädra humör

45

Inför Grand Slam 75: Den där Liza har ett jädra humör

Upp och ner i prestationerna.
Nioåriga stoet Liza With a Z kan bestämma sig för en sak och då blir det så.
Tränaren, ägaren och kusken Olof Thorson vågar inte ta ut något på förhand inför söndagens Grand Slam 75 i Vaggeryd.
– Hon har ett jädra humör helt enkelt.

Vaggerydstravet strax söder om Jönköping står värd för söndagens Grand Slam 75. Olof Thorson är tränare på amatörbasis med licensen på Åby och åker från Varberg med tre av stallets hästar.
Thorson kvalade in Liza With a Z i juli som treåring och har suttit bakom vid de flesta av stoets 115 starter under sju tävlingssäsonger.
Han kan sin häst.
– Först och främst ska jag köra felfritt på söndag. Nu har det hänt två gånger i rad och det är jättebra. Men sedan ska det stämma lite i övrigt för henne också för att det ska bli seger. Det är en häst på start som jag tror blir svårslagen i det loppet och kanske är Liza en outsider, säger Åby-amatören.
I GS75-5 har Liza With a Z ett tillägg på 20 meter att plocka in på Hanna Lähdekorpis Zelante C.R. som ser ut att bli favoritspelad i loppet.
Senast gick det inte att plocka in ett tillägg på Hanna Lähdekorpis häst. Thorson tror inte att det går nu heller.
– Nej, vi slår ju inte Zelante C.R. om det blir kört som förra gången med den i ledningen. Så favoriten måste komma bort på något sätt för att det ska gå vägen. Det ska stämma lite från ett sånt läge vi har på söndag och det är ett par hästar till där som är rätt hyggliga också, säger Olof Thorson.

Brunsten stör inte
14 segrar på 115 starter har det blivit för Liza With a Z som är på väg mot snygga en miljon kronor intjänat. 885 000 kronor har det blivit i karriären för stoet med humöret.
– Hon lever rätt bra med sin brunst nu. Det är inte den som stör henne numera som det gjorde tidigare. Nej, hon har ett jävla humör bara. Sån är hon helt enkelt, säger han.
Liza ska ha vaknat på rätt sida för att komma till från tillägget i loppet över 2640 meter. Hon går barfota runt om i Vaggeryd precis som hon gjort i de fem senaste starterna.
– Jag tror som sagt att favoriten blir för svår men hon är ändå min bästa chans av de tre jag har med mig på söndag. 10 Five O’Clock (GS75-1) och 9 Bubba Degato (GS75-7) jagar pengar i första hand. Om Five O’Clock är lika bra som senast kanske hon kan vara bland de tre men längre sträcker jag mig inte. Det är Liza som kan vinna i så fall.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.