Inför Elitloppet – Det blir debut över sprinterdistans

67

Inför Elitloppet - Det blir debut över sprinterdistans

Inför Elitloppet – Det blir debut över sprinterdistans

Det blir debut över sprinterdistans i Elitloppet för Orlando Jet som på onsdagen fick en inbjudan av Solvallas sportchef.
– Det här är en häst som jag tror flugit under radarn för många, Tysklands bästa häst, sade Anders Malmrot i en direktsändning på facebook.

Orlando Jet årsdebuterade genom att ta sin fjärde raka seger i det tyska storloppet Bild Pokal i början av maj. En insats som gav hästen en plats till Copenhagen Cup men det tackade tränaren Rudolf Haller nej till på grund av att loppet var för tätt inpå.
Nu har Anders Malmrot bjudit in ekipaget till Elitloppet, vilket tränaren har tackat ja till trots att det innebär debut över sprinterdistans för hans femåring.
– Han har sprungit 1900 meter som kortast så det blir dessutom första gången över sprinterdistans. Men han är snabb från början, sade Elitloppsgeneralen i facebooksändningen.
– Jag är oerhört förtjust i honom, när man tittar på de lopp han har gjort – han är jättebra. Han är svår att sätta in i det här sammanhanget för han har inte mött sådana här hästar tidigare men han har vunnit 11 av 14 lopp och tjänat knappt två miljoner.
Tyskfödda Orlando Jet blev utnämnd till Årets Häst 2016 i sitt hemland. I Elitloppet kommer hästen och Rudolf Haller, som agerar kusk, att tävla under österrikisk flagg eftersom man går efter ägarens nationalitet.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2018: Uza Josselyn (Schweiz), Bold Eagle (Frankrike), Propulsion (Sverige), Maori Time (Australien), Ringostarr Treb (Italien), Pastore Bob (Sverige), Nadal Broline (Finland), Volstead (Sverige), Dreammoko (Frankrike), Takethem (Danmark) och Orlando Jet (Österrike).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 – Fyra starter och fyra segrar i år
Nästa artikelElitloppsinbjudningarna fortsätter komma i en strid ström

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.