Inför V75 – Fyra starter och fyra segrar i år

133

Fyra starter och fyra segrar i år

Fyra starter och fyra segrar i år.
Global Unprotected har haft en minst sagt bra start på 2018.
På lördag vankas debut i V75 och frågan är om hästen går obesegrad ur den striden också.
– Jag hoppas det men man kan aldrig vara säker. Men jag har en bra känsla inför lördag, säger tränaren Magnus Jakobsson.

Förra året gjorde Global Unprotected (V75-3) fyra starter som resulterade i en seger, två andraplatser och en fjärdeplats.
I år är fyraåringen obesegrad efter fyra starter. Något som inte överraskar tränaren.
– Jag har hela tiden känt att det har varit en väldigt fin häst men tyckte inte att han var helt färdig i fjol. Även om han hade talang så var han inte så stark i kroppen. Det är mer häst nu än då, säger Magnus Jakobsson och utvecklar:
– Vi var sparsamma med startandet i fjol. Han hade småskavanker ett tag så vi valde att ge honom en rejäl träning i vinter och det har gjort väldigt gott – han har utvecklats fint över vintern tycker jag.
Magnus Jakobsson har själv agerat kusk vid samtliga segrar.
– Global Unprotected är den typen som inte gör mer än han behöver men han vet när det är allvar. Även om han inte har gjort många starter fattar han vad han ska göra, han lyssnar hela tiden och gör det man ber om. Det är en riktigt härlig häst att både hålla på med och köra. Han är medgörlig med allt och det gör en annans jobb mycket lättare. Det är väldigt lätt att gilla honom.

”Vunnit med krafter kvar”
På lördag ska Global Unprotected försöka förlänga sin segersvit. Men denna gång handlar det om tuffare motstånd när han gör debut i travets elitserie på Gävletravet. Fördelaktigt är å andra sidan tredjespåret.
– Jag kan inte motståndet men det brukar vara tufft i V75. Det är säkert bra hästar som han möter men med det läget vi har känns det bra, jag tror nog att han kommer hävda sig. Han har vunnit alla starter med krafter kvar i år och jag är optimistisk på förhand, säger Magnus Jakobsson.
Ekipagets segerrecept har tidigare varit spets och slut.
– Det har blivit det när vi har haft bra läge. När han hade bakspår körde jag fram i dödens men han vann lätt ändå. Det är rätt givet att jag testar för ledningen nu också, han har visat bra startsnabbhet så jag kommer att prova rejält.
Något nytt blir det inte heller vad gäller utrustning och balans.
– Han går som senast, barfota bak, skor fram, fast bomull och öppet huvudlag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.