Inför Elitloppet – På tisdagen blev Takethem inbjuden

82

På tisdagen blev Takethem inbjuden

I söndags blev han tvåa i Copenhagen Cup.
På tisdagen blev Takethem inbjuden till Elitloppet, för andra året i rad.
– Det ska bli jättekul att åter få hälsa Steen Juul och hans fina häst välkommen till Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Takethem avslutade starkt i storloppet på Charlottenlund i helgen och knep andraplatsen framför Cruzado dela Noche och bakom suveräna Cyber Lane.
Nästa destination för Danmarks bästa häst och hans tränare Steen Juul blir Elitloppet.
– Takethem var en av de hästar som jag tittade extra noga på i söndags och jag gillade det jag såg, säger Anders Malmrot som avslöjade att hästen fått en rosa biljett under tisdagstravet på Solvalla.
– Takethem har gång på gång visat vilken talang han är och jag tycker att det ska bli jättekul att åter få hälsa Steen Juul och hans fina häst välkommen till Elitloppet.
I försöket förra året sprang Steen Juuls stjärna på kilometertiden 1.09,2, vilket var den snabbaste tiden en danskfödd häst någonsin travat. Trots det missade han finalen med en noslängd.
Som treåring tog Takethem hem segern i Danskt Travkriterium, 2016 vann hästen silverdivisionsfinalen under Elitloppshelgen och i vintras bärgade han en seger på Vincennes. Totalt har åttaåringen 19 fullträffar på meritlistan hittills.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2018: Uza Josselyn (Schweiz), Bold Eagle (Frankrike), Propulsion (Sverige), Maori Time (Australien), Ringostarr Treb (Italien), Pastore Bob (Sverige), Nadal Broline (Finland), Volstead (Sverige), Dreammoko (Frankrike) och Takethem (Danmark).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför Elitloppet – Franske Dreammoko
Nästa artikelInför V75 – Fyra starter och fyra segrar i år

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.