Inför Elitloppet – Franske Dreammoko

67

Franske Dreammoko

Fjolårets Elitloppsvinnare Timoko, som även vann 2014, har lagt tävlingsskorna på hyllan.
Men titeln kan istället försvaras av sonen Dreammoko som är klar för Elitloppet 2018, det berättade Solvallas sportchef Anders Malmrot i en facebooksändning på tisdagen.

Franske Dreammoko har deltagit i bland annat VM-loppet på Yonkers och kommer närmast från starten i storloppet Gran Premio Lotteria där han slutade tvåa tillsammans med Björn Goop i finalen. Precis som Timoko tränas Dreammoko av Richard Westerink.
Tränaren har efter Lotterian haft siktet inställt på Sweden Cup, som körs på lördagen under Elitloppshelgen, men fick på tisdagen istället en inbjudan till helgens absoluta höjdpunkt.
– Richard Westerink var jätteglad när jag ringde, han sa fantastiskt! I Lotterian visade Dreammoko verkligen att formen är där igen och Westerink var helt inne på att han kommer att vara i toppform till Elitloppshelgen, sade Anders Malmrot som ser fram emot att se Timoko-sonen i Elitloppet.
– Det är kul kuriosa att sonen till den som vann förra året är med i år, det känns jättebra.
Dreammoko deltog i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen förra året där han slutade trea.
Hittills har femåringen tagit fem segrar och tjänat drygt 4,6 miljoner kronor.

Ytterligare en häst klar
Dessutom avslöjade Anders Malmrot i direktsändningen att en tionde häst också blivit klar för Elitloppet. Men vem det är avslöjas först i kväll under V64-tävlingarna på Solvalla.
– Precis innan vi ställde oss här blev det en häst till klar. Den ska vi avvakta med och bjuda på här på Solvalla i expertpanelen, sade Elitloppsgeneralen.

Övriga inbjudna hästar till Elitloppet 2018: Uza Josselyn (Schweiz), Bold Eagle (Frankrike), Propulsion (Sverige), Maori Time (Australien), Ringostarr Treb (Italien), Pastore Bob (Sverige), Nadal Broline (Finland) och Volstead (Sverige).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.