Inför Elitloppet: Två nya inbjudningar

212

image-2

Två nya hästar har bjudits in till Elitloppet.
Sebastian K. och Maharajah fick varsin biljett efter lördagens holmgång i Olympiatravet.
På söndagen delade elitloppsgeneral Tore Fyrand ut inbjudan två och tre till årets travfest. Sebastian K. och Maharajah är de utvalda.
– Sebastian K. har tackat ja, berättade Fyrand i programmet ”Vinnare V64” i TV4.
Vad gäller lördagens förkrossande Olympiatravvinnare Maharajah är det nu upp till tränaren Stefan Hultman och kretsen kring hästen att ta ställning till om man vill starta i Elitloppet.
När Hultman fick frågan i TV4 på lördagen valde han att ”passa”, men Fyrand tycks ha stor tro till att landets nygamle travkejsare för första gången ska gå ut i Sveriges största travlopp.
– Det är några hästar som blir nationens häst, detta är en sådan. Maharajah är den enda som är nationens häst. För mig är han den viktigaste i Sverige. Jag har haft ett långt samtal med Stefan Hultman. Vi får snart svar och vi är optimistiska, sade Fyrand i ”Vinnare V64”.
Enligt Stefan Hultman blir Maharajahs nästa uppgift troligen Oslo Grand Prix på Bjerke 12 maj och i sådana fall lär svaret dröja till efter det loppet.
Vad gäller Sebastian K. är den närmaste framtiden oklar. När Åke Svanstedt vann Elitloppet med Torvald Palema 2010 valde han att inte starta hästen mellan Elitloppet och finalen av Olympiatravet utan istället ge sin häst en dryg månads träning.
Sedan tidigare är franske Timoko klar för Elitloppet som körs på Solvalla 26 maj.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.