Inför EXTRA V75 26 december 2013: Svårstoppad felfri

245

svarstoppad

Timo Nurmos hästar vinner överlägset mest på Solvalla.
151 segrar innebär 68 fler än tvåan i tränarligan.
Och Solvallas dominant låter uppåt inför annandagens Extra V75…
Inom V75-spelet på annandag jul har Timo Nurmos endast en häst och det handlar om 11 Mellby Viking (V75-6) som visat sig vara oerhört svårstoppad när han håller sig i rätt gångart.
Faktum är att den femårige hingsten endast förlorat en gång när han gått felfritt och det var senast på V75 på Åby då han var mycket tapper som tvåa bakom By Air.
– Han gjorde ett otroligt bra lopp senast då han hängde i tredjespår i ett varv innan han kom ner i dödens. Trots det utmanade han vinnaren upploppet ner och svarade för en svettig insats.
– Jag sa inför det loppet att hästen hade gått framåt med minst 20 meter gentemot starten innan. Han har känts fin i jobben efteråt och faktum är att jag tror att han har gått framåt ytterligare lite nu som det känns. Han var nämligen bara styrketränad och lite för tjock om magen inför näst senaste starten, säger Timo Nurmos via sin hemsida.

Tolv segrar
Mellby Viking har gått felfritt i 13 av 20 starter och det har alltså slutat med tolv segrar. Trots ett bakspår tillhör han förhandsfavoriterna i finalen i bronsdivisionen.
– Tyvärr har han som vanligt otur med spåren och fick sämsta läget gentemot de värsta konkurrenterna som båda har framspår. Men min häst är så pass bra att jag alltid tror på chans med honom när han startar. Han går barfota fram eller barfota runt om och med öppet huvudlag, säger Timo Nurmos.
Innan tävlingarna måndagens tävlingar på Solvalla hade Timo Nurmos hästar vunnit 151 lopp 2013 på Solvalla, 68 segrar fler än tvåan i tränarligan. Inte ens om Stefan Melander (83 segrar) och trean Roger Walmann (58) lägger ihop sina resultat når de banans dominant.

Lars-Ove Pettersson