Inför EXTRA V75: Dags igen för Fredrik?

220

andrachans

Chat Chip i Stochampionatet och efterlängtad comeback för Viola Silas. Fredrik Persson har en nyckelroll i Extra V75 på Axevalla. – Det blir en spännande söndag, säger Kalmartränaren.

Trippeltrav på Axevalla fredag-lördag-söndag är en travfest som inte liknar någon annan. Inramningen med camping på bortre långsidan skapar en atmosfär där publiken får en härlig närkontakt med hästarna. – Det är speciellt. Jag minns själv när vi campade i husvagn några år i mitten av 1990-talet och fick se Hans-Owe Sundberg vinna med Krossed Out och Björn Goop vinna med Carolinas Mystic, säger Fredrik Persson. 2010 deltog Fredrik Persson själv för första gången i Stochampionatet och han vann med storfavoriten Viola Silas. – Jag minns att det ösregnade, att jag var dyngsur och frös. Viola Silas var inte bra den dagen i travet utan vann enbart på hennes skalle. Jag var förstås orolig för henne och kände kanske inte rätta glädjen just då.

Chans till ny seger i Stochampionatet På söndagen har han chansen att upprepa segern i miljonloppet då han åter lyckats få fram en av de tolv finalisterna. 9 Chat Chip (V75-6) imponerade i sitt försök och hon vann med krafter kvar tillsammans med kusken Stefan Söderkvist. – Jag tycker att det såg jättebra ut och jag är extra nöjd med att hon aldrig behövde tömma sig. Det är tufft för stona med lång distans och försök och final inom drygt en vecka. Nej, jag blev glad att hon slapp gå i botten, säger Fredrik Persson. Hur ser du på årets final? – Hade jag fått välja startspår först hade jag tagit spår två, sedan spår nio. Därför är jag så klart nöjd med spåret. Värst emot tror jag Stefan Melanders Digital Darling är, men jag hoppas att den får öppna hårt. Min är väldigt spurtstark och för henne spelar distansen ingen roll. Det hänger mer på löpningsförloppet. Hon kan avsluta vasst sista 600-700 metrarna. Har du segerförhoppningar? – Ja, det har jag. Precis som i försöket överlåter du tömmarna till Stefan Söderkvist? – Det är ägarnas val. Det är mer nervöst att stå vid sidan om eftersom man inte kan påverka, säger Fredrik Persson. Chat Chip har tjänat näst mest av de tolv finalisterna med sina 977 600 kronor. Andraplatsen i Drottning Silvias Pokal är största meriten hittills. – Själv tycker jag att årsdebuten då hon vann på 1.13,1 över medeldistans är hennes bästa lopp, säger Fredrik Persson.

Efterlängtad comeback Stochampionatet är förstås stort men för Fredrik Persson är ändå 9 Violas Silas (V75-7) comeback större. Stallets stora stjärna gör sin första start på tio månader. – Jag har upplevt så mycket med henne, så för mig känns det nästan mer spännande. Hon känns fräsch och fin, lite tung, och det krävs nu att hon kommer igång och får tävla för att hitta formen. Men i träningen känns hon likadan nu som när hon var som bäst. Hur ska spelarna hantera henne i comebacken? – Hon ska inte vara förstatippad, men ändå räknas bland de tre, tycker jag.

Barfota runt om nu Fredrik Persson har ytterligare två hästar till start inom V75-spelet. 12 Red Red Red (V75-4) missade finalen av Stochampionatet med liten marginal som trea i sitt försök och får jaga revansch här i Stochampionatet-consolation istället. – Jag ville gärna ha med henne i finalen och det kostade mig en avstängning när jag tjoade lite väl vilt över upploppet. Nu blev det här loppet bättre än vad jag trodde och vi fick ett dåligt läge så det blir svårt att vinna. Hon gick med skor i försöket senast men nu räknar jag med att kunna köra henne barfota runt om. 9 Caliber T.T. (V75-2) såg inte ut som bäst senast på V75 hemma i Kalmar. – Nej, han fick inte travet att stämma då. Han är vidgjord i bakknäna efter det. Jag kommer att köra snällt och ligger lågt.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar EXTRA V75 – 22 juli
Nästa artikelInför EXTRA V75: Nurmos har prickat toppformen

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.