Inför EXTRA V75: Nurmos har prickat toppformen

216

nurmextra

2007 vann Timo Nurmos Stochampionatet med Vala Boko. På söndagen har Solvallatränaren två chanser till ny triumf i de fyraåriga stona största lopp. – Jag tror jättemycket på Askens Valencia och Miss Beniss är inte mycket sämre än de bästa i loppet.

Söndagen på Axevalla bjuder på Extra V75 där miljonloppet Stochampionatet är höjdpunkten. Solvallas Timo Nurmos har kvalat in två hästar till finalen och vi är förstås nyfikna på hur han ser på storloppet och via egna hemsidan uttrycker han sina tankar. Askens Valencia (V75-6) vann sitt försök på ett imponerande sätt tillsammans med kusken Ulf Ohlsson och tillhör favoriterna på förhand. – Hon har varit mycket fin hela året och har utvecklats ytterligare från i fjol. Framförallt har hon blivit mer mogen och mer stabil i år. Det är en jättefin häst som är stark och rejäl och även snabb från start. Hon har alla ingredienser som en topphäst ska ha. Hon var bra vid lätt seger i försöket på den snabbaste tiden av vinnarna, säger Timo Nurmos. Och Solvallatränaren tror att Askens Valencia är ännu bättre i finalen. – Eftersom hon hade haft en liten paus innan dess så går hon normalt sett bara framåt med loppet i kroppen. Finalen ligger helt perfekt i tiden med förra genomköraren i sig. Det finns ingen överlägsen häst med i finalen i år och jag tycker att hon är en av de som kan vinna. Vi har fått ett bra spår och jag måste vara optimist. Jag vill inte byta häst med någon annan i loppet utan tror jättemycket på min. Det här är årets höjdpunkt som vi har siktat på hela året och det verkar som att vi har lyckats pricka in toppformen. Hon går barfota runt om och med helstängt huvudlag.

Spurtade bra i kvalet Timo Nurmos andra finalist är Miss Beniss (V75-6) som körs av Jorma Kontio. – Hon har gått bra hela tiden i år och var jättefin redan i finalen i Stosprintern. Tyvärr blev det galopp i finalen men Jorma tog på sig den och sa att han laddade för hårt i svängen. Senast spurtade hon mycket bra efter att ha legat en bit ner i kön. Det var en stark avslutning och hästen var inte helt tom i mål. Hon är inte mycket sämre än de bästa i loppet och inte så långt efter Askens Valencia. Men från sämsta läget behöver hon förstås mycket tur men jag hoppas och tror att hon kan tjäna fina pengar med tempo i loppet. Hon går barfota runt om och med norskt huvudlag.

Ytterligare fem V75-chanser Förutom de två hästarna i Stochampionatet har Timo Nurmos ytterligare fem hästar till start inom V75-spelet. – Going For Gold Zaz (V75-2) har visat att han är en så pass kapabel häst att vi siktar på derbyt med honom. Senast fick han en tuff inledning och tyvärr så tappade han en sko 900 kvar och galopperade därför. Näst senast var han sjuk och fick dessutom en het häst över sig. Jag tycker att han är bra i ordning nu och på väg till formen. Hästen är snabb ut men har ett dåligt läge. Barfota bak och öppet huvudlag. – Angie Boko (V75-3) vann direkt i comebacken och var mycket bra från ett dåligt läge. Hästen hade varit sjuk i omgångar med infektioner innan dess och var inte toppad på något sett. Normalt sett går hon mycket framåt med loppet i kroppen och är ännu vassare nu. Det är en mycket fin häst som är stark och rejäl och tål att göra lite jobb själv. Synd att hon ständigt får dåliga spår men hon är så pass bra att hon måste räknas ändå. Barfota fram och öppet huvudlag med murphy. – Polly Frontline (V75-4) galopperade tyvärr i kvalet till Stochampionatet senast. Det var lite synd när hon hade fått ledningen men den andra hästen kom fort och Jorma var inte riktigt vaken och hann inte svara. Då blev det galopp när han försökte forcera henne för hastigt. Det var synd att hästen inte fick något riktigt lopp i sig när hon hade varit borta så länge innan. Det blev i alla fall en liten genomkörare och jag hoppas att hon har gått något framåt. Men även för henne blev det ett dåligt utgångsläge med bakspår och det är synd eftersom hon är startsnabb. Barfota runt om och öppet huvudlag. – Buba Boko (V75-5) är en mycket fin häst, stor och rejäl, med mycket utveckling i sig. Tyvärr blev det galopp senast men han gick bra efteråt och var jättefin vid segern gången innan på en fin tid. Han har tränat på bra men det är inte lätt när alla våra hästar får dåliga lägen med bakspår hela tiden. Hästen är i alla fall bra för klassen och måste räknas felfri. Vi kommer att köra barfota runt om för första gången. Barfota runt om och helstängt huvudlag. – Canaka B.F. (V75-7) galopperade senast och blev sjuk efter det loppet. Hon blev åtgärdad och fick vila lite. Nu har hon tränat på bra igen och känns fin. Hästen är på väg mot toppformen och gjorde ett mycket bra lopp som tvåa näst senast efter vila. Jag tycker att hon känns lika fin nu och från ett bra spår ska det bli spännande att se hur långt hon räcker. Jag tycker inte att hon är helt borta även om motståndet är tufft. Barfota runt om och öppet huvudlag med murphy.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.