Inför EXTRA V75: Derbyfinalist i två länder

193

derbyfinalist

Hallå där…
…Ulf Stenströmer, Axevallatränaren som kvalat in till derbyfinaler i både Sverige och Finland.
Är det första gången du är med i derbyfinaler?
– Ja, det är det. Det är nästan så man får nypa sig i armen som hästarna går. Egentligen är det fantastiskt med två derbyfinalister med det lilla obegränsade material som vi har. Men det är jättekul och alla i stallet är stolta och glada.
2 Your Highness (V75-5) vann sitt försök till Stoderbyt på ett bekvämt sätt från ledningen. Vad tror du om chansen i finalen med en miljon kronor till vinnaren?
– Hon hade både en och två växlar sparade i försöket och Björn Goop var fantastiskt nöjd med henne. Hon gick med skor och fast huva i försöket och nu i finalen blir det samma balans som i Stochampionatet, barfota och ryckhuva. Hon var ju tvåa i Stochampionatet och kanske lite av den moraliske vinnaren då. Jag tycker hon ska tillhöra favoriterna nu även om jag tycker det är många fina ston med i loppet. Jag tror det blir löpningsförloppet som avgör.
Vilket lopp vill du helst att hon ska ha?
– Att hon får ledningen och att hon får bestämma. Men ett lopp i draget i hårt tempo passar också bra.
Hur känns hon i jobben?
– Hon känns absolut inte sämre än inför Stochampionatet. Hon är som en studsboll. Det är som en dröm att se henne och hon är maffig att se när det flyter för henne. Hon känns helt enkelt perfekt i jobben, dels i ett lugnt jobb i fredags och likaså i måndagens jobb.
Om du skulle skicka en hälsning till de som spelar V75?
– Ja, det är att hon givetvis ska streckas, men att loppet är öppet och att det kanske krävs fyra-fem-sex streck för att vara säker.
In Rock imponerade och vann sitt kval till det finska derbyt tillsammans med kusken Kenneth Haugstad. Hur ser du på chansen för In Rock på lördagen i nästa vecka?
– Jag pratade med sportchefen på Vermo och nu efter försöket så räknas han med respekt inför finalen bland journalisterna i Finland. Quite An Avenger tycker jag såg stålande ut i kvalen och han blir nog favorit före min, sedan imponerade även ett sto som heter Venice i sitt försök.
Hur stort skulle det vara för dig med en derbyseger?
– Det är det största årsgångsloppet. Det spelar ingen roll om det är i Finland eller Sverige, derbyt är ändå travets blå band och något man drömmer om.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför EXTRA V75: Snackhästen är redo!
Nästa artikelInför V75 Bollnäs 7 september 2013: Dubbeljackpot!