Inför EXTRA V75: Snackhästen är redo!

193

mollecd

Det har tagit lite tid att hitta rätt.
Men nu har jättetalangen Molle C.D. blommat ut.
I helgen kan han vinna Svenskt Travderby.
– Han påminner inte om någon annan häst, säger hästens tränare Daniel Redén.
Redan innan tävlingsdebuten som tvååring var Molle C.D. (V75-6) omtalad i trav-Sverige. Hans dåvarande tränare Sölve Bäck, som tagit fram flera topphästar genom åren, höll honom otroligt högt och hävdade att hästen var den bästa han tränat. Men när det blev allvar levde han inte upp till de högt ställda förväntningarna och även om han vann ett och annat lopp som två- och treåring blev han snackhästen som föll i glömska. Men Sölve Bäck hade rätt. I vintras sålde han Molle C.D. till Stall Zet (Bengt Ågerup) och i Solvallatränaren Daniel Redéns vård har den nu fyraårige hingsten börjat visa vad Sölve Bäck hela tiden vetat om.
– Jag ser inget stopp för den här hästen. Skämtsamt har jag sagt till mina närmaste att det här kan vara världens bästa häst. Det var lite på skämt men jag har ändå de andra kanonerna i stallet att jämföra med och det finns ingen som känns som den här, säger Daniel Redén.

”En sjuhelsikes kraft”
Världens bästa häst eller ej, på söndag har Molle C.D. hur som helst chansen att för alltid göra avtryck i travhistorien. Då startar han i landets största lopp för fyraåringar, Svensk Travderby på Jägersro med två miljoner kronor till vinnaren. Det blir hästens femte start i Daniel Redéns regi. De tidigare har resulterat i tre segrar och en andraplats.
– Han påminner inte om någon annan häst, som jag har haft i alla fall, utan han påminner mer om något urtidsdjur. Han är en sjuhelsikes kraft att sitta bakom, man får nästan ståpäls.
I uttagningsloppet till derbyt behövde inte Molle C.D. förta sig för att greja segern från ledningen. Men i finalen lär motståndarna få känna på hans kapacitet.
– Han har en otrolig styrka och en väldigt, väldigt lång speed. Och rätt inställning har han också tycker jag, säger Redén, som tog sin första seger på Jägersro i uttagningsloppet och nu alltså kan vinna banans största lopp.
– Det är jättestort att ha häst med i derbyt. Det är ett av de här loppen som man har suttit och sett på tv under hela sin karriär. Nu är vi där och vi har ett bra spår och det ser bara spännande ut. Men det gäller att inte tänka för mycket på det för börjar man göra det kan det lätt bli överladdat för både kusk och häst, så vi tar det lite easy.
Hur stort skulle det vara att vinna derbyt?
– Det skulle ju bara vara…jag vågar inte ens tänka så…men det är en sjuk dröm som skulle slå in.
Hur det än går i derbyt lär Molle C.D. låta höra mer om sig framöver. Snackhästen har börjat leverera och besitter man en urtida styrka och potential att bli bäst i världen torde konkurrenterna få det svettigt.
– Jag tycker att han är en av landets mest spännande hästar. I alla fall för mig, säger Redén avslutningsvis.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 x 2: Nilsson om bl a Fascination
Nästa artikelInför EXTRA V75: Derbyfinalist i två länder