Inför EXTRA V75: Han dansar barfota mot seger

196

oredansar

Han satt fast med allt kvar i elitloppsförsöket. Senast var Orecchietti grym ifrån dödens. I Hugo Åbergs Memorial dansar stjärnhästen barfota runt om för första gången i karriären. – Jag måste tro att han kan vinna, säger Stefan Hultman.

Tisdag kväll smäller det på Jägersro. Det är dags för ”Sommarens Elitlopp” Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor i förstapris. Dessutom är det en Extra V75-omgång som kryddas med en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 30 miljoner kronor – enbart på sju rätt.

Känns ännu bättre i jobben I det stjärnspäckade Åbergs är Commander Crowe storfavorit. Men det vimlar av starka utmanare som vill försöka ta skalpen på världens kanske bästa häst. En av dem är Orecchietti, Stefan Hultmans stjärntravare som imponerade stort vid segern i Årjängs stora Sprinterlopp senast. Trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren närmast förnedrade han konkurrenterna genom att vinna hur lätt som helst. – Han var jättefin i Årjäng senast och känns ytterligare lite förbättrad i jobben efteråt. Han är riktigt fin för dagen, säger Stefan Hultman till Trav365.

”Räknar med en kanonprestation” I Hugo Åbergs kommer Hultman att spela ut ytterligare ett ess ur rockärmen. Det är meningen att Orecchietti ska tävla barfota runt om för första gången i karriären. Solvalla-tränaren hoppas att det ska ge en extra växel i jakten på seger. – Han ska tävla barfota runt om för första gången. Vi tänkte köra med det i Elitloppets final, men det blev ju ingen final den dagen, säger Hultman. – Jag pratade med Örjan Kihlström om det där i förra veckan och han tyckte det lät spännande. Nu var det synd att vi spår utvändigt om Commander Crowe, det hade varit roligt att ta emot honom men jag har inte gett upp hoppet och räknar med att min häst gör en kanonprestation. – Jag åker ner till Malmö med en bra känsla och jag tror han kan springa en riktigt fin tid. Efter Elitloppsförsöket, där han blev fast, hade han 76 i puls vilket är helt fantastiskt. Normalt brukar han ligga på runt 100.

Tror på seger Stefan Hultman brukar vara realistiskt optimist med sina hästar och han erkänner att han tror på bra vinstchans. – Jag måste tro att han kan vinna, jag är optimistisk. Commander är den stora favoriten men vi har inte gett upp på förhand, säger Stefan Hultman till Trav365.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPato och Fascination föll!
Nästa artikelGädda