Inför Extra V75: Rejäl vinstchans

193

oaks

Ett svenskt rekord i försöksloppet – och hästen var inte ens särskilt tagen. Lars I Nilssons Fascination är den självklara favoriten i Svenskt Travoaks på söndag. – Det är flera jämngoda hästar med och slåss, men det är klart att jag tycker att vi har en rejäl vinstchans, säger Jägersrotränaren.

Svenskt Travoaks med 1,4 miljoner kronor till vinnaren körs som den tredje avdelningen i Extra V75 på Solvalla. Det handlar om det största loppet i landet för treåriga ston. 2012 års förhandsfavorit tränas i skånska Sjöbo. Fascination är namnet på damen som ifjol slog hingstarna och valackerna i Svensk Uppfödningslöpning. Totalt har det blivit 10 segrar på 16 starter i karriären. Fascination är även innehavare av ett svenskt rekord för treåriga ston sedan ett par veckor – 1.13,4 över 2140 meter med autostart. – Hon är väldigt jämn och säker. Allt vi kan göra är att försöka bibehålla formen hon hade i försöket, så mycket bättre kan det inte bli. Hon har gått två lugna jobb och allting verkar vara bra med henne. Jag tycker mig nog ha loppets bästa häst. Ja, nu har hon ju dessutom gått svenskt rekord. Ingen har varit bättre tidsmässigt i alla fall, säger Lars I Nilsson.
Snabbare från femtespåret? I försöket för två veckor sedan styrde Johnny Takter till ledningen efter 500 meter. Fascination fick lite press under loppet men kunde ändå vinna utan att behöva brukas för fullt. – Hon hämtade sig väldigt snabbt efteråt vilket var väldigt positivt när hon gick en sådan fin tid. Jag tycker att hon ska ha bra chans på ledningen. Nu när hon fick ett spår längre ut på vingen kommer hon dessutom att vara lite snabbare. Slaget är inte förlorat om Fascination skulle missa ledningen enligt tränaren. Det säger en del om hur högt han håller sin häst. – Hon är väl så bra som de andra i alla fall. Hon har inte varit riktigt toppad över sommaren kanske men nu känns det som att formen sitter. Allt kan hända men jag tycker att vi har en rejäl vinstchans så här på förhand, säger Lars I Nilsson. Förmodligen åker gänget från stallet upp med hästen söndag morgon. Fascination får då några timmar på sig på Solvalla innan det är dags för unghästklassikern Svenskt Travoaks.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet