Inför Extra V75: Skön känsla inför…

248

skaglond

Hallå där Håkan Skoglund… …travtränaren från Sundsvall som tog sitt livs största seger i försöksloppet till Svenskt Travkriterium med Tell Me No Lies. Hur tror du det går i söndagens final (V75-7)?

– Det blir väl svårt att vinna. Men jag vet inte…jag har samtidigt en sån skön känsla i kroppen inför finalen. Tell Me No Lies hör inte till de mest betrodda hästarna i finalen men gjorde det kanonbra vid segern då du körde fram utvändigt ledaren. Taktiken nu när ni har ett niondespår igen? – Nu när vi möter de bästa kommer jag att köra invändigt. Man måste ha lite flyt tror jag för att vinna sådana här stora lopp. Kan inte tänka mig att det ska gå att lägga sig i fjärde-femte utvändigt och tro att man ska runda fältet i en kriteriefinal. Vilken av konkurrenterna har du mest respekt för? – Jag tycker Jorma (Kontio) sitter på leken. 3 Chelsea Boko är mycket bra. Hoppas att de kör lite där framme. Då kan det bli en fin placering i det här stora loppet. Efter ett helt liv med hästarna säger du att du nu sitter bakom den bäste du tränat… – Ja, du ser hur det kan bli. Det går inte att jämföra med de hästar jag haft tidigare. Tell Me No Lies är en annan ras. Jag har varit lite på loppmarknad tidigare och handlat kan man säga. När jag kom över den här, när Jim Oscarsson sålde ut för att flytta till USA, var det första gången jag fick chansen att köpa något jag ville ha. Det är två bröder från Sundsvall och en man från Strömsund som äger hästen. Vad är Tell Me No Lies för typ av häst? – Jag tycker att han har allt. Han är både snabb och stark. Han har gjort det bra varje gång och jag hoppas att han gått framåt ett snäpp till på söndag. Det behövs om man ska vara med och rota lite grand. Det kan bli skor bak nu eftersom han slet lite på hovarna senast, men det är huvudsaken att han får gå barfota fram. Vi far ner söndag morgon till Solvalla, det tar ungefär fyra timmar. Det är klart att det är ett par stycken av konkurrenterna som har imponerat men jag tycker ju att jag också har en bra häst.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Solvalla 29 September 2012
Nästa artikelInför Extra V75: Rejäl vinstchans