Inför EXTRA V75 Solvalla 14 augusti 2013: Lutfi Kolgjini

236

image-11

Travsport i världsklass med Jubileumspokalen som russinet i kakan.
Solvallas onsdagstävlingar har alla förutsättningar för att bli en kväll att minnas och en som laddat lite extra är Jägersros Lutfi Kolgjini som gör resan till Stockholm med sju hästar.
– Det är fina tävlingar och ”goa” pengar att köra om, säger stallets försteman Preben Sövik.
Den alltid lika glade norrmannen befinner sig själv i huvudrollen redan innan V75-spelet drar igång. I kommunals lärlingsserie har det blivit dags för final där Sövik sitter upp bakom stallets Quatro Centro.
– Han har utvecklats rejält på slutet och gjort en hel del bra lopp. Senast laddades han för fullt, men slog då ihop och galopperade kort efter start. Han känns fin i träning och har på pappret en ganska lämplig uppgift, jag är förhoppningsfull, säger Preben Sövik.
När det gäller streckspelet riktas förstås de flesta blickar mot Jubileumspokalen där stallet selar ut 11 Opitergium i jakten mot den runda miljonen.
– Han höll tappert som tvåa bakom Edward Ale senast och av jobben att döma är formen fortsatt på topp. Vi har under hela säsongen haft just detta lopp i sikte och därför var det extra synd med det tråkiga utgångsläget. Härifrån är han beroende av vad de andra hittar på och skulle det räcka till en tredje- fjärdeplats är vi nöjda. Barfota runt om igen.
I Ahlsell Legends får Thomas Nilsson chansen bakom 3 Vici Lane.
– Vi trodde en hel del på honom senast, men då slog han på en galopp vilket får betecknas som ett olycksfall i arbetet. Han har varit fortsatt fin i jobben efteråt, men vi vill se att han presterar innan vi vågar tro alltför mycket på honom igen.
– Personligen tror jag att Flemming Jensen har ställt i ordning för Stig H Johansson och misstänker därmed att 7 Jaguar Broline blir svår att slå. Vår häst tävlar barfota på nytt.
Desto bättre chans låter det som att 7 Juggle Face har i långloppet, tillika V75-2.
– Han gjorde ett riktigt bra lopp senast och det var verkligen synd att han inte fick vinna. Han kan inte ha bättre form än vad som är fallet för dagen, men från spår sju är det förstås lite vingelrisk. Jag misstänker att ”Ludde” låter övriga köra från start och när rusningen lagt sig sänder han på via spåren. Vi har en riktigt bra häst och det blir barfota runt om som tidigare.

”Vår bästa chans under kvällen”
Om det låter uppåt på Juggle Face är det inget jämfört med 4 New Moon Face i den fjärde V75-avdelningen.
– Han gjorde ett ruggigt lopp senast, säger Sövik med påtaglig glädje i rösten.
– Jag kan inte tänka mig att det är många treåringar som presterar på den nivån efter att ha varit ifrån tävlandet en tid och det fanns dessutom mer kräm i honom. Årets viktigaste uppgift är Kriteriet och som ett led i matchningen ska han ses med toppchans i kvällens lopp. Jag vågar inte spekulera i någon tid, men att han kan springa fort över kort distans råder det inga tvivel om. Vi har givetvis respekt för några av konkurrenterna, men kan ändå inte låta bli att utnämna honom till vår bästa chans under kvällen.
Gällande den återstående duon, 4 Paparazzi (V75-6) och 5 Noel Face (lopp 13), ligger man däremot lite lågt.
Paparazzi står inför en alldeles för tuff uppgift, han agerar resesällskap och det är pengar som gäller.
Noel Face var riktigt bra som tvåa på Jägersro näst senast, men senast agerade han omoget och ville springa hem. Han tål en del jobb och utan att ha järnkoll på vad han möter kan det räcka till en bra slant, avslutar Preben Sövik.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet