Inför EXTRA V75: Spännande Söndag för Daniel

201

spansonddan

Daniel Redén har en spännande söndag att se fram emot. Inte nog med finalplatsen för Quangaroo Zet i Svenskt Travderby, han har även kvalat in Pascal Zet till K.G.Bertmarks Minneslopp och därutöver startar han Only In Its Class på V75.
– En underbar travdag som jag verkligen ser fram emot, säger Daniel Redén.

Med 49 hästar på träningslistan är det många som höjer på ögonbrynen när Redén titulerar sig amatör, vad innebär egentligen den B2-licens som du innehar?
– Jag förstår att det kan låta lite konstigt men i själva verket är det väldigt enkelt. Jag är tränare och kör åt ett och samma bolag, vilket i mitt fall innebär Stall Zet med Bengt Ågerup som ägare, förtydligar Daniel Redén.
Tillbaks till det sportsliga där söndagens höjdpunkt innebär Quangaroo Zets start i travsportens blå band, derbyt. Ett derby som han för övrigt deltar i för första gången.
– Det var ingen optimal uppladdning inför uttagningsloppet då han drabbades av kolik när vi kom ner till Malmö men lyckligtvis släppte det snabbt. Väl i loppet gick han jättebra och hade krafter kvar över mål.
– Han har känts jättefin i jobben efter det, är mer stark än speedig och jag kan bara hoppas att tempot kommer att hållas väl uppe. Denna gång åker vi under lördagen, dessutom med hans vanliga buss och han har även sällskap med sig på resan, faktorer som bör innebära att han ska hålla sig lugn.
Men det finns fler skillnader från senast. Denna gång sitter nämligen Daniel Redén själv upp i sulkyn bakom Quangaroo Zet, ett val som gjordes av ägaren Bengt Ågerup.
– Jag sade åt Bengt att han fick välja och han valde glädjande nog mig.
Hur långt sträcker sig förhoppningarna?
– Läget är förstås besvärligt men vi har allt att vinna och jag hoppas att hästen är fin och gör ett bra lopp. Vi är glada över att ha kvalat in och i första hand är det pengar som gäller men alla lopp ska köras och med ett högt tempo kan allt hända. Liksom senast kör vi barfota runt om och med ett helstängt huvudlag.

”Gick Ofattbart bra”
Dessförinnan gäller Pascal Zet i K.G.Bertmarks Minneslopp med 200000 kronor till vinnaren. Loppet sägs enligt många vara ”amatörernas elitlopp” vilket säger en del om loppets dignitet.
– Han gick ett ofattbart bra lopp i sitt uttagningslopp på Solvalla. Vi satt sist och skulle attackera via tredjespår då det blev lite tajt. Han tappade ganska många meter på sin galopp men upphämtningen var strålande fram till andraplatsen.
– Han är inte så snabb från start varför spår tio är bästa tänkbara. Härifrån kommer jag att smyga med för att sedan försöka kliva förbi så många som möjligt till slut, helst samtliga, skrattar Redén som också meddelar att Pascal Zet åter kommer att tävla barfota och med ett öppet huvudlag.

Håller hög klass
Med i transporten finns även segerstaplaren Only In Its Class (V75-3) som vunnit fyra av fem lopp i regi Daniel Redén.
– Det är en jättefin häst som jag håller mycket högt!
– Han är förstås ännu lite orutinerad men har samtidigt imponerat stort och det ska bli kul att spänna bågen lite, loppen han hittills har vunnit har ju varit av den något enklare sorten. Han kan öppna ganska bra och jag är nöjd med spåret. Liksom på slutet kör vi barfota och med ett öppet huvudlag.
En maximal söndag skulle för Daniel Redén innebära 2,3 miljoner kronor inkört.
– Man kan alltid drömma, men skulle jag vinna ett av loppen blir jag mer än nöjd. Bästa chansen på förhand är utan tvekan Only In Its Class.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Han trivs på Jägersro Derbyhelgen
Nästa artikelFem tippar EXTRA V75 Söndag