Inför V75: Han trivs på Jägersro Derbyhelgen

194

trivsjagers

För tredje året i rad gör G.H.Nemo resan till Jägersro första helgen i september.
2010 var han fyra i derbyt och i fjol besegrade han bland andra Sanity i ett V75-lopp.
– Han är på väg mot formen och jag tror på bra chans, säger tränaren Maria C Karlsson inför lördagens gulddivision på V75.
2012 har hittills blivit ett litet mellanår för amatörtränade publikfavoriten G.H.Nemo. Ändå har det blivit nästan en kvarts miljon kronor insprunget på fem starter för sexåringen, som i karriären tjänat drygt 2,6 miljoner kronor.
En imponerande årsdebut i början av april, där han lekte hem ett lopp på Sundbyholmstravet före Rakas, följdes upp med ett andrapris bakom Orecchietti på Solvalla.
Drömmen om att eventuellt kvala in till Elitloppet grusades sedan bryskt då en blödning i en hov satte stopp för en start i gulddivisionen på Örebro där G.H.Nemo hade en skräddarsydd uppgift med innerspår bakom bilen över 1 609 meter i början av maj.
Axevallaamatören Maria C Karlsson tvingades ge sin häst tid att läka skadan.
– Det visade sig vara en blödning i en hov. Han fick ta det lugnt och mest skritta i två-tre veckor. Han har känsliga fötter och är lite plattfotad, berättar hon.
I juli gjorde G.H.Nemo comeback, men han hann bara göra två starter innan det var dags för nytt strul. Den här gången var det blödvärdena som spökade och han missade en tilltänkt start på V75 i Rättvik och på nytt tvingades han stå över några jobb.

Rekord i comebacken
Men så för knappt två veckor sedan gjorde G.H.Nemo comeback igen och Maria C Karlsson fick det svar hon önskat när han blev tvåa på nya rekordet 1.11,1 över sprinterdistans på Åby.
– Jag visste att det saknades lite i honom och han gjorde det väldigt bra, säger Maria C Karlsson, som andas optimism inför lördagens start i gulddivisionen på Jägersro.
G.H.Nemo har lottats till ett femtespår bakom bilen och på papperet ser det ut som en lämplig V75-uppgift för den startsnabbe hingsten.
– Efter ett ganska struligt år borde det vara dags för honom, det tycker jag faktiskt. Han borde också gå framåt med det senaste loppet i kroppen, han behövde det loppet, säger Maria C Karlsson.
Hur har han tränat efter den senaste starten?
– Han har bara gått sina lugna intervaller på rakbanan, som vi brukar.
Taktiken från spår fem?
– Jag vet inte…antingen ledningen eller någon bra rygg. I vilket fall så hoppas jag på tempo. Blir det hårt tempo tycker jag han ska ha en bra chans.

”Går under 1.11”
Vad säger du om motståndet?
– Det är bra hästar med, men det är det alltid i den här klassen och vi har respekt för dem. Timetosaygoodbye vann till exempel på 1.10,7 senast.
Sprinterdistans?
– Jag har alltid trott att Nemo är en sprinter. Jag tror han går under 1.11.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet