Inför Grand Slam 75: Jim Oscarsson har fått ett rejält uppsving

34

Nästa år siktar vi på att slå rekordsiffror, säger Jim Oscarsson

Jim Oscarsson har fått ett rejält uppsving på hästmaterialet och säger själv att han aldrig haft så många unghästar tidigare som han har nu.
På söndag åker han till Romme med en av sina lovande treåringar, Dontloosememate, för att vinna i Grand Slam 75.
– Det är en fin häst som jag är jättenöjd med. Jag tror på bra chans, säger Jim Ocarsson.

Solvalla-tränaren körde in drygt fem miljoner kronor till stallet i fjol och hästarna vann 44 lopp. Det går bara bättre och bättre för familjen Oscarsson och det har resulterat i fler hästägare och mer hästar i träning. För dagen finns det 61 hästar i stallet och Jim ser ljust på framtiden.
– Vi förbättrar resultaten hela tiden för varje år som går. Nu har vi fått in lite nya kunder och tidigare har jag mest haft egna hästar i stallet. Så jag är jätteglad över att vi har fått nya hästägare och det ser väldigt bra ut på unghästsidan. Vi har nästan 25 tvååringar och så många har jag aldrig haft tidigare. Jag har haft runt 20 hästar sammanlagt förut och nu är det en bra blandning med unghästar och äldre hästar, säger Jim Oscarsson.

”Hoppas det är en häst för de stora loppen”
Grand Slam 75 avgörs på Rommetravet och i söndagens miljonspel har Jim två hästar till start. Den han knyter störst förhoppningar till är Dontloosememate. Den lovande treåringen inledde karriären med två raka segrar och var senast ute i knivskarp konkurrens i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla. Han blev där femma bakom vinnande jättelöftet Fort Knox och travade nytt rekord, 1.15,3 efter en avslutning runt 1.11 sista sjuhundra metrarna.
– Dontloosememate (GS75-5) är en fin häst som har börjat karriären bra. Han är rätt så tung i kroppen men kommer sakta men säkert och blir bara bättre med loppen. Han är färsk än så länge men kommer nog att utvecklas och bli riktigt bra. Man vill ju inte skryta upp treåringarna för tidigt för mycket kan hända men jag hoppas att det kan vara en häst för de stora loppen. Det känns som att han är av den kalibern, säger Jim Oscarsson.
– Han inledde med att vinna ett billigt lopp i Eskilstuna och var då överlägsen från ledningen i en snabb avslutning. Gången efter på Solvalla var det tuffare motstånd men han gjorde det bra som vann på 1.16-tid.
– Senast i Margareta-loppet blev han lite störd i första sväng och tappade lite koncentration på det. Annars hade jag fått rygg på ledaren och då hade han varit tvåa, trea istället. Men jag var nöjd med hästen och han har känts jättefin i jobben efteråt och behövde det loppet för att gå framåt ytterligare.

”Min gick ju en 1.15-tid senast”
Nu är Dontloosememate stor favorit i den femte Grand Slam 75-avdelningen. Det är ett litet fält med sju hästar och han startar med 20 meters tillägg.
– Treåringarna utvecklas ju olika allteftersom så det är alltid lite svårbedömt i sådana här lopp. Vi får se hur det blir kört men min häst gick ju en 1.15-tid senast så det är klart att jag tror på bra chans. Jag är i alla fall jättenöjd med honom. Han går lite tyngre träning mellan loppen och vi startar på för att ha honom i ordning till de stora loppen i höst. Det blir inga ändringar nu, säger Jim Oscarsson.

”Fast för länge senast – krafter kvar”

Du har ytterligare en häst till start i Grand Slam 75, Amore Mio L.L. i den fjärde avdelningen. Chanserna där?
– Amore Mio L.L. (GS75-4)
 blev fast för länge senast innan hon kom loss den sista biten. Hon hade krafter kvar i mål och gången innan blev hon tvåa från ledningen. Men då blev det lite fel då jag körde en annan häst tidigare på tävlingsdagen och jag skodde då om den här eftersom banan då var finare. Men sedan blev banan sämre och moddig och tungsprunget när hon skulle starta senare på kvällen. Hon sprang och grävde ner sig i banan och blev muskeltrött så det var en miss av mig.
– Hon är lite vimsig och opolerad av sig men det finns en jäkla fart i hästen. Hon kan vara lite spänd och det var därför hon kördes snällt senast. Jag tror att hon kommer att visa framfötterna framöver. Nu är det första gången bakom startbilen och hon är lite vass men vi får hoppas att det går bra. Innerspåret är bra men vi tar det här loppet lite som ett test, säger Oscarsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Jägersro: Day Or Night In är klar för Olympiatravet
Nästa artikelV75 Umåker: Startfältet är klart till Guldbjörken

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.