V75 Jägersro: Day Or Night In är klar för Olympiatravet

13

Day Or Night In Olympiatravet

Day Or Night In är klar för Olympiatravet.
Han spurtade enkelt ner ledande Racing Mange och höll säkert undan före stallkamraten Cyber Lane.
– Det var en fröjd att få köra honom, sa Peter Untersteiner som fixade segern åt sonen Johan som tränar.
Vi fick även se en makalös insats av superlöftet Campo Bahia som stal showen när han var helt överlägsen för Conrad Lugauer trots galopp i första kurvan.

Det var jättefina förutsättningar och rena vårdagen på Jägersro som körde V75 under lördagen. I den andra deltävlingen till Olympiatravet blev det en uppgörelse mellan far och son Untersteiner. Pappa Peter placerade Day Or Night In i rygg på ledande Racing Mange, samtidigt som Johan tog en lugn start med favoriten Cyber Lane och inledde som sista häst och som sedermera blev tredje par utvändigt. Det blev en temposkärpning varvet kvar när Rajesh Face kom fram utvändigt om ledaren. Men i sista kurvan galopperade Rajesh Face och då uppenbarade sig luckan för Day Or Night In. Han hade inga problem att avväpna Racing Mange och höll sedan säkert undan före en bra spurtande Cyber Lane. Segertiden 1.11,4 över distansen 2140 meter med bilstart och en dubbel alltså för Johan Untersteiner som tränar både Day Or Night In och Cyber Lane.
– Det är härligt att ha en så duktig son som kan ställa hästarna i ordning. Och så får jag vara med och skörda i dag. Det var en fröjd att få köra honom, sa Peter Untersteiner.
– Plan A var att försöka snuva Racing Man på ledningen men det var ingen möjlighet alls. Sedan var det bara att försöka komma ner i rygg på honom. Jag hade tur att det blev sånt tempo på mellanvarvet när Rajesh Face kom fram utvändigt. Vi fick det serverat och hästen var i ordning. Jag såg att ledaren var trött i sista sväng men jag visste inte hur mycket Johan hade kvar i Cyber Lane.
Finalen i Olympiatravet körs den 27 april på Åby.

Makalös insats av superlöftet Campo Bahia
En häst som är på väg rakt upp i eliten fick vi beskåda i loppet innan försöket till Olympiatravet. Där fick publiken och tv-tittarna se en ren och skär utklassning av superlöftet Campo Bahia som utklassade sina konkurrenter. Oj, oj, oj, vilken imponerande uppvisning som Conrad Lugauers fyraåring bjöd på i Derby Trial. Han överraskade många genom att helt plötsligt galoppera när han övertagit ledningen i första kurvan. Campo Bahia anslöt som sista häst i fältet men dryga varvet kvar sände Lugauer fram sin kanon utvändigt om ledande Mellby Glader. Det blev genast fart på tillställning och Campo Bahia tryckte på och tog över täten på den sista bortre långsidan. Sedan förnedrade han sina konkurrenter när han drog ifrån till en fullständigt överlägsen seger. Campo Bahia travade hiskeligt snabba 1.04,3 mellan 800 till 300 kvar och segertiden skrevs till 1.13,6 över distansen 2640 meter med bilstart. Ett superlöfte utöver det vanliga som nu matchas främst mot Kungapokalen och senare mot Svenskt Travderby i höst.
– Jag är mer än stolt över honom. Normalt sett ska det inte gå men jag har nog en undantagshäst, sa tränaren Conrad Lugauer.
– Han är fortfarande mycket valpig och leker. Han var ensam och inte fokuserad när han snubblade och galopperade. Det ska inte hända. Sedan tyckte jag inte att det gick så fort så jag gick fram och tryckte till ledaren.

Imponerande uppvisning även av Harran Boko
Conrad Lugauer är hetare än någonsin och några lopp senare var det dags igen. I V75-6 ledde han runt om med högkapable Harran Boko som svarade för en imponerande uppvisning även han. Hästen var totalt överlägsen när han dundrade runt på 1.12,2 över 2140 meter i voltstart.
– Han var oerhört stark och det är riktig klass i den här hästen. Det är lite extra, berömde Lugauer efter sin dubbelseger på V75.

En smällkaramell inledde
Innan de här tre sportsliga höjdarna så inleddes V75-tävlingarna på Jägersro med en riktig smällkaramell. Det var 57-oddsaren Dallas, tränad av Tommy Strandqvist, som skrällvann och var streckad på mindre än en procent av insatsfördelningen. Han kämpade ner ledande It’s Time i en tät upploppsduell och satte nosen först. Detta efter att storfavoriten Adde S.H. galopperat hejdlöst i starten. I sulkyn satt Markus Niklasson.

Baron Gift mycket bra för Svanstedt
En ny hemmaseger blev det i V75-4 när Lars I Nilsson-tränade Procalate vunnit för Christoffer Eriksson efter att ha kommit till ledningen från sitt bakspår. Jägersrotränaren Lars I Nilsson har öppnat det här året mycket starkt och Procalate vann överlägset för Christoffer Eriksson.
Segermaskinen Victory Island vann V75-5 från ledningen och Steen Juuls häst vann enkelt trots att han fick press av utvändige Mellby Club på slutrundan.
Ledning från start till mål handlade det om i V75-avslutningen där Baron Gift hade uppvisning för sin tränare Rickard Svanstedt. Trots ett hårt tempo loppet igenom och press av utvändigt Partizan Face så ryckte bara Baron Gift undan i slutsvängen och var smått överlägsen. En imponerande insats på segertiden 1.12,1 över distansen 2140 meter med bilstart.
– Det är ju fantastiskt det här kul när man kan lyfta en redan etablerad häst. Han har varit så skör innan och man har fått träna försiktigt men nu har vi tryckt på med träningen och benen har tålt det och det har han svarat bra på. Han låg på stenhårt under vägen men avgjorde utan problem ändå. Han vann förvånansvärt lätt och det var tussarna kvar och han brukar svara bra på dem, sa Rickard Svanstedt.
Sju rätt på V75 gav 212 443 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Jägersro: Ska tävla barfota runt om
Nästa artikelInför Grand Slam 75: Jim Oscarsson har fått ett rejält uppsving

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.