Inför V75 Jägersro: Ska tävla barfota runt om

194

Inför V75 Jägersro: Ska tävla barfota runt om

Han har vunnit flera V75-lopp tidigare och nu kan det vara dags igen.
Rikard Svanstedt vurmar starkt för sin Baron Gift som nu ska tävla barfota runt om.
– Kommer vi till ledningen tror jag på bra chans, säger Svanstedt.

I V75-avslutningen på Jägersro är Baron Gift i skrivande stund tredjehandsfavorit. Hästen har tidigare vunnit flera V75 och senast på Nyårsafton på Axevalla. Nu kommer han åter efter ett snart två månader långt tävlingsuppehåll. Tränaren Rikard Svanstedt delger intressant information om hästen som har sprungit in 1,6 miljoner kronor.
– Baron Gift (V75-7) har haft en träningsperiod och glädjande nog har han kunnat träna rejält hela tiden utan att ha blivit behandlad. Tidigare har han inte benen tålt träning utan bara gått lugnt mellan loppen och startat. Nu har han tålt träning och vi får se om det blir en extra växel. Han är snart i Gulddivisionen och man måste träna om man ska hänga med där, säger Rikard Svanstedt.
– Vi ställde i ordning till Mantorp men fick då strykas för feber och han stod över ett jobb. Sedan räckte inte poängen för att komma med i finalen. Han gick ett skarpare jobb i måndags efter 1.16,5 hemma på och det är det snabbaste jag har kört med honom på gården. Han kommer väl förberedd.

”Det är 50/50 att han håller ledningen”
Baron Gift har innerspår bakom startbilen över distansen 2140 meter. Tränare Svanstedt gör ingen hemlighet av att han vill köra i ledningen. Han berättar även om ett spännande skoryck.
– Han har ett bra läge och är kvick ut. Det är 50/50 att han håller ledningen. Men är det minsta vingel bakom vingen går det inte. Jag hoppas det i alla fall och tror på bra chans om vi kommer till ledningen. Det ska som sagt bli kul att se hur bra han är nu när vi har kunnat träna rejält.
– Nu blir det även barfota runt om för första gången på länge. Det är positivt för han är som bäst barfota, säger Rikard Svanstedt.

Föregående artikelNu blir det Finlandia-Ajo (Han bara väntar på nästa start säger Nurmos)
Nästa artikelV75 Jägersro: Day Or Night In är klar för Olympiatravet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.