Inför GS75: Det femåriga stoet har vunnit fem av fem starter

145

Det femåriga stoet har vunnit fem av fem starter

Med obesegrade Polly Avenue kommer han spikas på många GS75-kuponger.
Men Magnus Jakobsson tror på minst lika bra segerchans med en annan häst.
– Jag har bra feeling för My Silver Lining, säger han.

Att Polly Avenue (GS75-4) blir storfavorit när hon på söndag gästar Årjängstravet är givet. Det femåriga stoet har vunnit fem av fem starter.
– Det är en jättefin häst som har varit väldigt bra varje gång. Hon har gjort allt rätt och visat att hon är allround och inte beroende av någon speciell resa eller så. Hon är väldigt ärlig och gör alltid vad man begär av henne. Men nu har hon fått på sig en del pengar och gått snabbt genom klasserna, så motståndet hårdnar och vi kan inte räkna med att hon bara fortsätter på samma vis, säger Magnus Jakobsson om den Berne Gustafsson-tränade hästen.
Den här gången startar Polly Avenue från spår tre i volten. Hon ska lättas från järnskor till aluminiumskor och det är ingen vild gissning att hon kommer till ledningen.
– Utgångsläget är bra. Hon kan öppna bra från start och vi hamnar säkert i den främre träffen direkt. Det klart att jag måste vara optimistisk med en häst som aldrig har förlorat men man ska ändå ta med i beräkningarna att hon är väldigt grön i förhållande till konkurrenterna. Hon är inget givet singelstreck om man säger så.

Bra feeling från bra utgångsläge
Magnus Jakobsson tränar själv kapabla men osäkra My Silver Lining (GS75-5). Hon är jämgammal med Polly Avenue men till skillnad från sin kullsyster har hon inte gjort allt rätt så här långt. Tvärtom har hon galopperat i hälften av sina åtta starter. Men de gånger hon har skött sig har hon slutat topp tre och två gånger har det räckt hela vägen. Senast startade hon med nummer tolv bakom bilen och avslutade starkt till tredjeplatsen.
– Hon hamnade långt bak men gick väldigt rejält i spåren sista 700 meterna. Nu är utgångsläget betydligt bättre, säger Magnus Jakobsson.
My Silver Lining gjorde en start i Årjäng under fjolåret. Då tog hon ledningen från spår fyra bakom startbilen och gick undan till säker seger. Den här gången har hon innerspår bakom bilen.
– Hon kan öppna rätt så bra men jag vet inte riktigt hur snabba de andra år. Dessutom är inte innerspåret i Årjäng helt optimalt. Men det är inte omöjligt att vi kan hålla ledningen. Jag tror att formen är rätt så bra, hon känns riktigt fin i jobben efter senast, och jag tror att hon har väl så bra segerchans som den andra (Polly Avenue). Jag har bra feeling för henne!

”Inte helt iskallt”
Magnus Jakobsson har ytterligare två uppsittningar inom GS75-spelet.
– Notre Dame Broline (GS75-1) öppnade bra senast och fick en fin resa. Hon räckte inte riktigt ändå fram men var inte så långt efter i mål. Nu är inte startspåret så roligt men det känns ändå inte helt iskallt i och med att hon kan öppna så bra som hon kan. Jag skulle tro att distansen är ett plus.
– Tindra Star (GS75-6) var bra när jag vann med henne i höstas, men det har varit lite mycket galopper på slutet och dem vet jag inte orsaken till.

Föregående artikelCruzado Dela Noche tog en övertygande seger
Nästa artikelEftersnack Finlandia-Ajo 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.