Eftersnack Finlandia-Ajo 2019

100

Eftersnack Finlandia-Ajo 2019

Ett perfekt genrep inför Elitloppet.
Readly Express tog en ny miljonseger när han enkelt vann Finlandia-Ajo för Björn Goop och tränaren Timo Nurmos var stolt över att visa upp sin stjärna på finsk mark.
– Det är mitt gamla hemland och det är roligt att vinna stora lopp och visa upp en så här bra häst, sa Nurmos.
– Jag är jättenöjd med hästen och han kändes jättefin i dag, berömde Goop.

Readly Express svarade för en ny suverän insats när han vann Finlands ”Elitlopp”, Finlandia-Ajo på Vermo-banan i Helsingfors. Det hade kommit en hel del nederbörd som gjort banan kladdig men det hindrade inte den svenske superstjärnan som stod i en klass för sig. Han blev visserligen utsvarad i tredjespår genom den första kurvan men kunde forceras till ledningen efter sexhundra meter. Första femhundra metrarna öppnades efter 1.08 och Readly Express varvade på 1.10,5. Han fortsatte att dra på i täten och ryckte undan in på upploppet till en ohotad seger. Tvåa i mål blev finske Next Direction. Vinnartiden skrevs till 1.10,5/1609a med krafter kvar.
– Jag är jättenöjd med hästen och han kändes jättefin i dag. Men han var lite rostig och hade inte startat sedan i början av mars. Han har haft några månaders träning och behövde det här loppet, sa Björn Goop.

”Bomullen kvar – har ett hjärta av guld”
– Men han gick i mål med bomullen kvar och man brukar behöva rycka de tidigt så det var bra. Förhoppningen är att han är ännu bättre nu när han har fått lopp i kroppen.
– Han har ett hjärta av guld och har en förmåga att koppla av när han ska göra det och en förmåga att ta fram det där lilla extra när det krävs. Han är inte så stor men har ett väldigt stort steg, fortsatte Goop efter Grupp 1-segern som var värd 1,1 miljoner kronor.

Nurmos fick hedersutmärkelse – ”Svårt att ta in, är stolt”
Vid sidan av banan stod tränaren Timo Nurmos tidigare fått motta hedersutmärkelsen, den finska travsportens guldnål. Ett pris som bara sju personer fått tidigare, bland annat Jorma Kontio. Nu fick han visa upp Readly Express i bästa författning i Finlands största travlopp.
– Jag är mycket stolt. Hästen såg jättefin ut och det var säkert inte hans bana heller, han behöver bra fäste. Man måste vara nöjd. Det är kul för mig att komma hit och visa upp honom och vinna ett stort lopp. Hoppas att han tar det här loppet på ett bra sätt och reser bra. Han får vila lite och sedan börja förberedas till Elitloppet, sa Timo Nurmos.
– Det är helt otroligt. Det är lite svårt att ta in. Man kanske fattar det först när karriären är över. Resan fortsätter, och man måste vara stolt, fortsatte finländaren i en kommentar om hedersutmärkelsen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför GS75: Det femåriga stoet har vunnit fem av fem starter
Nästa artikelEftersnack V75 Örebro 4 maj 2019

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.