Inför GS75: Efter strulet – nu kan talangen ta fjärde raka

69

Inför GS75: Efter strulet – nu kan talangen ta fjärde raka

Tre starter.
Tre vinster.
Fortsätter segertåget i söndagens GS75® för Magnus Lillieborgs obesegrade talang?
– Det kan det göra. Vi fick ett trist läge men vi har en fin liten häst, säger Solvallatränaren.

Oskar Of Sand (GS75-5) kom aldrig till start som treåring men fyraåringssäsongen har inletts på bästa sätt. Efter tre starter vet han fortfarande inte hur det känns att förlora ett travlopp.
– Han har varit duktig hästen. Det krånglade för honom förra året. Han hade reaktioner i sina leder och han var sen på alla håll och kanter. Men vi jäktade inte på utan det fick ta lite tid och det hoppas jag att vi har igen nu istället. Han har i alla fall funkat bra sedan i höstas och vi har kunnat träna på ordentligt. Han är en käck och trevlig häst, säger Magnus Lillieborg.
Har du haft någon häst som varit mer lovande vid samma tidpunkt i karriären?
– Det är svårt att säga, jag har haft några bra och Noir de Cherie är den bästa hittills. Hon gick bra som tre- och fyraåring och sprang in 1,3 miljoner. Men att en häst tar tre raka är man inte bortskämd med.

”Bra bakifrån också”
Vid samtliga segrar har Oskar Of Sand varit med i täten direkt från start. Två gånger har han körts till ledningen och en gång bytte han positionen i rygg på ledaren mot positionen som första häst i andraspår knappa varvet från mål. På söndag startar han med spår tolv i voltstart och måste sannolikt anfalla från en position långt ner i fältet.
– Jag tror att han är bra bakifrån också. Han måste nog få någon bra rygg att vandra i för han lär hamna lite pyrt på det från det där läget, men får han det tror jag säkert att han kan vara med där framme igen. Allt verkar i alla fall bra med honom. Han gick ett lugnt jobb i dag (torsdag) och han var pigg och glad och kändes fin. Det känns som att han utvecklas hela tiden.
Är det aktuellt med några ändringar i balans eller utrustning?
– Vi ska lätta honom. Han har gått med tunga järnskor men Ulf (Ohlsson) tycker att vi ska prova en lättare balans. Så det blir troligtvis aluminiumskor bak och lättare järnskor och lättare boots fram.
Hur ser den fortsatta planen ut för Oskar Of Sand?
– Vi har inte satt upp några direkta mål utan vi  får mata på om det funkar och han fortsätter att vara fräsch. Vi är jätteglada och tacksamma för att ha den här hästen.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.