Inför V75: Familjefejd i bronsdivisionen

97

Inför V75®: Familjefejd i bronsdivisionen

Johan startar från innerspår med favoriten.
Två snäpp längre ut bakom startbilens vingar finns pappa Peter.
Och han tänker sätta käppar i hjulet för sin son.
– Min förhoppning är att snuva honom från start, säger Peter Untersteiner inför den stundande familjefejden i bronsdivisionen på Jägersro.

På lördagen riktar trav-Sverige blickarna mot Malmö. Peter Untersteiner gör resan från Halmstad för att sela ut tre hästar inom V75® och hans son Johan Untersteiner tar ockå turen från sommarstaden. I V75-6 kommer de gå i klinch. Från det innersta spåret kommer Untersteiner den yngre göra allt i sin makt för att svara upp ledningen med Demon Ima. Men farsgubben har samma position i sikte med Pere Ubu, som senast flög till spets från spår fem bakom startbilen i en klass I-final och gick undan till seger på 1.12,7 över 2 140 meter. Så fort har aldrig Demon Ima sprungit…
– Häst mot häst tror jag ändå att Demon Ima är bättre än min, men min förhoppning är att snuva honom från start och då kan han få positionsproblem, säger Peter Untersteiner.
– Pere Ubu verkar ha tagit det förra loppet bra. Han gick de sista intervallerna inför lördag i dag (torsdag) och allting såg fint ut. Jag ser absolut honom som min bästa segerchans i omgången.

”Tror att hon reder ut det”
Peter Untersteiner tror inte att Sobel Nils (V75-3) har något med segerstriden att göra i sitt lopp men med fina stoet Eye On The Hill (V75-2) har han inte gett slaget förlorat. Hon kommer närmast från en andraplats i sin årsdebut och har toppformen i antågande. Även för hennes del avgörs mycket i starten.
– Allt har varit bra med henne efter senast. Det är ett fint sto som ska gå voltstart första gången. Det är alltid ett litet frågetecken men hon verkar förnuftig så jag tror att hon reder ut det. Jag kan aldrig tänka mig att det blir någon rivstart utan jag får ta iväg henne så gott det går och göra ett försök att ta dem till slut istället. Hon möter en del bra hästar men jag är nöjd med min häst.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.