Inför GS75 (jackpot): Formstall med het trio

35

inför gs75® (jackpot) formstall med het trio

Hästarna vinner lopp i parti och minut och han går mot sitt bästa år på länge.
På söndag är det upplagt för fortsatta framgångar.
Ola Samuelsson selar ut en vass trio i Kalmars jackpotkryddade GS75®.

Sedan årsskiftet har Ola Samuelssons hästar vunnit var femte start. Sedan 1 november är segerprocenten 26. Och stallets vinstsumma under 2022, som inom kort passerar 3,7 miljoner kronor inkört, är Jägersrotränarens bästa på många år.
– Vi har form i stallet och det känns bra, konstaterar Stockholmaren, som för elva år sedan lämnade Solvalla för Skåne och Jägersro.
På söndag ska han bege sig till ostkusten och Kalmartravet. Banan arrangerar GS75 och det ligger jackpotmiljoner i vinstpoolerna, som enligt spelbolaget ATG kommer uppgå till 5,4 miljoner kronor. Ola Samuelsson har tre hästar till start och samtliga är med i förhandssnacket bland tipsexperterna. Själv tror han mest på treåriga talangen Maleiwa (GS75-5). Hon inledde karriären på bästa sätt i våras med två raka segrar men i maj satte en skada stopp och inför comebacken för snart två veckor sedan hade hon inte tävlat på närmare ett halvår.
– Hon var skadad över hela sommaren, det var en cysta i en bakkota som ställde till det, men hon var helt okej i comebacken och har känts bra efter det. Hon kommer med form! säger Samuelsson.
Maleiwa höll senast farten starkt som trea från tredje par invändigt och med loppet i kroppen kan man förvänta sig att hon är ett snäpp vassare den här gången.
– Jag har inte kollat så mycket på motståndet men sköter hon sig och går iväg vettigt från början ska hon absolut räknas. Hon kan öppna helt okej men hon har inte startat så många gånger så det är svårt att sia om den biten, men skulle hon trilla till ledningen leder hon länge. Hon har alldeles för lite pengar på sig jämfört med vad hon kan.

”Formen sitter där”
Den i Ola Samuelssons söndagstrio som verkligen har formen i zenit är Andover Heaven (GS75-7). Det har han demonstrerat med rykande avslutningar två gånger i rad.
– Han har gjort ett par, tre race på sistone som har varit riktigt bra och allt är som det ska med honom efter senast. Den här gången har han lite ”punchläge” men formen sitter där och han gillar förutsättningarna i övrigt. Han kan lägga iväg ganska bra från start och vi får hoppas att han trillar ner vettigt i banan från sitt sjundespår. Då ska han räknas.
Att Andover Heaven, som brukar tävlat barfota fram eller barfota runt om, måste tävla med skor på grund av barfotaförbudet, är inget som oroar hans tränare.
– Jag tror att han reder ut det. Han går med 30-gramsskor fram så det ska inte vara något bekymmer.

Tillbaka efter knäoperation
Segervane Pere Ubu (GS75-1) gör också en mycket intressant start. Han har inte tävlat på nio månader och gör sitt första framträdande i regi Ola Samuelsson.
– Han har opererats i sina framknän, det är därför han har varit borta så länge. Men nu har han varit igång och tränat för fullt ett bra tag och han börjar kännas okej igen. Han är inte vässad för några stordåd direkt men samtidigt ser väl inte loppet så blodigt ut heller, utan det verkar vara ett lämpligt gäng att göra comeback i.
Spår åtta över kort distans är inget drömspår och att det krävs skor på samtliga fyra hovar är inte heller något plus för sjuåringen som har vunnit 11 av karriärens 29 starter.
– Han kan öppna bra och förhoppningsvis kan han komma ner och få en skaplig position. Sedan får vi se vad han duger till. Normalt sett är han en barfotadansare och vi får väl försöka ha honom i toppform till när vi får rycka skorna igen. Men kan han inte dra på de där grammen kommer han inte duga med dojor heller, så någon jättegrej kan det inte vara.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.