Inför GS75 jackpot: Heta chanser för Stefan Persson

46

inför gs75®:jackpot heta chanser för stefan persson

Han hade ett rekordår i fjol som kusk och krigar nu i toppen av den allsvenska kuskligan.
I Grand Slam 75® på Vaggeryd är Stefan Persson lite av en nyckelkusk med heta chanser på förhand.
– Brady och Jula The Bank har bra förutsättningar, säger Persson om sina bästa möjligheter.

Det är jackpot i söndagens Grand Slam 75® som är kryddad med ytterligare 3,1 miljoner kronor i potten. Omgången avgörs i Vaggeryd vars upplopp är 200 meter långt. Stefan Persson är flitigt i elden och kör fem hästar på miljonspelet. I fjol hade han sitt bästa år hittills som kusk, när han tog 179 segrar och körde in drygt 18,8 miljoner kronor. Det här året har också börjat strålande där Halmstad-tränaren har vunnit 65 lopp och ligger trea i den allsvenska kuskligan, som leds av Ulf Ohlsson på 75 segrar i skrivande stund.
Stefan är van att köra på Vaggeryd och delger sin åsikt om banan som kan vara värt att tänka på.
– Känslan är att det är ganska svårt att ta något om man sitter långt bak på Vaggeryd. Trots att det är ett ganska långt upplopp så är det ofta svårt att hinna dit när man sitter i kön, säger Stefan Persson.

”Har hög kapacitet – en spännande häst”
Han är hårt betrodd med flera hästar i Grand Slam 75, där ett par av hästarna tränas av broder Håkan K Persson. Så här säger Stefan om sina fem uppsittningar som han dessutom brukar köra och känner till väl.
– 6 Jula The Bank (GS75-1) var jag väldigt nöjd med på Solvalla senast. Han låg på stenhårt över lång distans och höll bra ändå. Så det är spännande förutsättningar nu tycker jag, säger Persson.
– 1 Ottens Juvel (GS75-2) gick helt okej senast men behövde loppet då han inte hade startat på länge. Han har fått ett bra läge och jag hoppas att han kan räcka en bra bit. Han har säkert gått framåt med loppet.
– 9 Brady D.E. (GS75-4) har hög kapacitet men funkade inte riktigt senast i voltstart, då snurrade han till det för sig. Men i starterna innan dess har han varit jättebra. Det är en bra och spännande häst.
– 8 Madonna F. (GS75-5) är en häst som jag gillar men hon har inte riktigt funkat på slutet. Senast fick hon inte travet att stämma i Eskilstuna och vad det berodde på vet jag inte riktigt. Hon har fått ett dåligt läge här och vi får ligga lite lågt.
– 8 Kuyt F.Boko (GS75-6) är det bra form på. Han satt fast senast, eller han kom loss väldigt sent på Axevalla och gick med bra fart över mål. Det är en häst som behöver få ett sparsamt lopp, men han har väldigt fin form, säger Stefan Persson.

Föregående artikelInför V75 ÖREBRO: Uppstickare på hemmaplan
Nästa artikelInför V75: Lugauer både hyllar och dissar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.