Inför V75: Lugauer både hyllar och dissar

186

inför v75® lugauer både hyllar och dissar

Conrad Lugauer har inlett året strålande med 25 i segerprocent som tränare – och 30 procent som kusk.
I V75® på Örebro tränar och kör han tre hästar som är mycket betrodda.
– Ferrari Sisu har chans att vinna sitt lopp. Night Brodde har toppform och känns hur stark som helst. Men Laradja Vrijthout är inte i den formen som jag skulle önska mig. Om jag vore spelare skulle jag inte spela honom, säger Luguaer.

Jägersro-tränaren reser till Örebro-travet med sitt korta upplopp på 175 meter och har tre hästar till start på miljonspelet. Samtliga är hårt betrodda och det låter riktigt bra på två av hästarna, medan Lugauer däremot ligger lågt på den tredje. I Gulddivisionen, tillika sista chansen att kvala in till Paralympiatravet, har Conrad Night Brodde till start. Hästen har gjort två lopp i år, och efter andraplatsen i Gulddivisionen på Åby bakom vinnande Rackham, var han senast nere i Paris där han aldrig fick chansen och hade krafter kvar på Vincennes. Tränare Lugauer vill dock inte avslöja någon taktik för sin startkatapult, som har likaledes startsnabba Chapuy invändigt om sig.
– 4 Night Brodde (V75-3) tycker jag är i toppform nu. Han var väldigt bra i årsdebuten och senast blev han inte alls använd i Paris. Men han kändes hur stark som helst och har tränat bra och är pigg och glad. Jag tror att hästen är i samma form nu som i maj förra året. Vi får se om jag kör från start. Jag vet inte om jag kommer förbi Chapuy och jag vill inte avslöja någon taktik. Inför starten på Åby frågade Kari Lähdekorpi mig när jag hade spår ett om jag skulle köra i ledningen och jag sa att jag kör i spets. Men då var hästen så extremt avslappnad och jag släppte till Rackham som sedan fick köra 1.16 första varvet. Men ibland kan Night Brodde vara så extremt taggad bakom bilen och öppna som en katapult, och då kanske jag kommer förbi. Vi som kör måste känna hur hästen känns och så får vi se hur det blir, säger Conrad Lugauer.

”Jag ligger extremt lågt – skulle inte spela på honom”
Däremot ligger Lugauer lågt med hårt betrodda Laradja Vrijthout i den femte avdelningen. Senast så tog han emot Önas Prince och anförde i ett tufft tempo. Han var en trött och slagen häst redan halvvarvet kvar och inte som bäst den dagen. Nu är utgångsläget spår tre bakom bilen för den startsnabba hästen, men någon ledning låter det som den här gången inte är aktuellt att köra i.
– 3 Laradja Vrijthout (V75-5) ska spelarna vet att hästen inte är i den form som jag önskar mig. Jag tycker även att distansen är fel. Hästen tävlar för att jag vill att han ska tävla regelbundet för att komma in i tävlingsrutinen igen. Jag ligger extremt lågt men hoppas givetvis att hästen överraskar mig. Jag är jättenöjd om han sitter fast med krafter kvar för då får han en bra upplevelse. Men om han skenar så bara rusar han iväg bakom bilen, men annars vill jag gärna köra bakifrån i ryggar den här gången. Jag tror inte att han kan vinna och om jag vore spelare skulle jag inte spela på honom.

”Har en grym avslutning – chans att vinna”
I den avslutande avdelningen, tillika stayerloppet Örebro Int’l har Lugauer Ferrari Sisu till start som står med 40 meters tillägg. Hästen har tävlat gediget i Gulddivisionen under våren utan att räcka till seger.
– 15 Ferrari Sisu (V75-7) har chans att vinna loppet, men jag är medveten om att det blir svårt. Men han är hemma över tretusen meter och han är en häst som kan göra mycket själv i loppen. Han har en grym avslutning och det är fantastiska egenskaper. Han har tränat bra och verkar pigg och glad. Jag kan i alla fall inte upptäcka något negativt. Jag tror på min häst och sedan får vi se hur långt det räcker. Skulle han gå bra här så vill jag gärna köra i Harper Hanovers om han har poäng för att komma med. Nu blir det barfota bak. Annars norskt huvudlag, rycktussar och vanlig vagn som tidigare, säger Lugauer.

Föregående artikelInför GS75 jackpot: Heta chanser för Stefan Persson
Nästa artikelV75 och DD Tips + unik statistik inför ÖREBRO

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.