Inför GS75 (jackpot): Jesper med två luringar på hemmaplan

45

inför gs75®(jackpot) jesper med två luringar på hemmaplan

GS75® med jackpot i Boden på söndag.
Hemmatränarna håller sig förstås väl framme.
En av dem är Jesper R Nilsson som tar ut två intressanta hästar.

Förra veckans Grand Slam 75® på Mantorp blev av det mer lättlösta slaget, varför det inte blev någon utdelning för fem rätt. Därför väntar extra jackpotpengar i potten också denna söndag.
Då vänder vi uppåt mot landets nordligaste oval, Bodentravet. Jesper R Nilsson tillhör hemmagardet och plockar ut två hästar på GS75®. En av dem är tolvåriga kallblodsstoet 6 Valle Tuva (GS75-4) som är lite av en nygammal bekantskap för tränaren. Valle Tuva fanns i Nilssons regi för några år sedan och är sedan ett par starter tillbaka i stallet.
Näst senast tvingades hon utgå ur loppet, men senast stretade hon på bra i ledningen för att bli tvåa.
– Valle Tuva har jag ju haft tidigare i träning, men det här blir tredje starten hos oss nu. Det är en pilsnabb liten häst, som är en jättefin travare men som haft lite problem med att hon blivit het. Det var det som hände för två starter sedan, hon kvävde sig och kusken tog henne ur loppet. Senast bestämde vi oss för att köra i ledningen och prova där, då var hon lugn och sansad och höll bra. Hon gjorde det bra då och vi har provat att byta lite till en ny ”käk”, så att hon ska hålla sig lugn.

Borde ha gått framåt med loppet
Den här gången börjar Valle Tuva, som körs av skicklige Mika Forss, från ett innerspår på tillägg. Hur funkar det?
– Hon är nog bäst i ryggar och ska gå på rulle. Hon är snabb ut så vi får väl försöka köra en bit för att hitta ut i andraspår, vi vill inte gärna att hon fastnar på innerspåret. Hästen tränar jättebra efter senast och fick ju ett rejält lopp i kroppen då så hon borde gå framåt med det. Jag har inte grottat ned mig i motståndet, men hon borde kunna dyka upp där framme en bit.

Hade inte tur med spårlottningen
Stallets andra häst ut under eftermiddagen är 8 Soleil d’Inverne (GS75-6) som haft en fin säsong med fyra segrar. Näst senast vann valacken trots galopp. Men nummer åtta på vojlocken bakom bilen den här gången, var kanske inte riktigt vad man hoppats på.
– Man blev väl lite ”down” när man såg spåret, men så är det, alla lopp ska köras…, säger Jesper som fortsätter:
– Hästen har galopperat två gånger nu, men det har faktiskt blivit omstart bakom bilen båda gångerna och då stressar han upp sig, det pallar han inte. Annars är hästen lugn och fin och normalt helt travsäker. Han vann ju trots en jättestor galopp näst senast och har gjort bra lopp hela tiden, han har varit i form sedan i februari egentligen, men har fått det lite lugnare nu på sistone då han funkar väldigt bra på vintern och med broddar.
– Han har tränat på hela tiden, går visserligen inga snabbjobb men körs i stället fem dagar i veckan och det brukar göra att han håller formen.
Men utgångsläget var inte så kul som sagt?
– Det var ju lite katastrof med läget, så det är svårt att säga något hur det blir kört utan mer förlita sig på turen från början. Kusken får väl köra framåt en bit, han öppnar ju bra och har vi tur kan vi slinka ned någonstans eller komma fram till dödens och sedan få en bra rygg.

Föregående artikelInför GS75 (jackpot) Boden: Nilsson het på isen
Nästa artikelKejsaren gick på pumpen i andra B-loppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.