Inför GS75 (jackpot) Boden: Nilsson het på isen

69

inför gs75® (jackpot) boden nilsson het på isen

På söndag tar Boden hand om GS75® och banan är nyspolad.
Hemmatränaren Roger Nilsson trivs lite extra i kylan och att tävla på isen.
– Banan kommer att vara riktigt fin och jag tycker att jag har flera hyggliga chanser.

Vintern har tagit ett grepp om Sverige och i den övre delen av landet är det riktigt kallt. På söndag kör landets nordligaste bana Boden GS75® kryddat med en jackpot.
Hemmatränaren Roger Nilsson har inget emot varken snö eller kyla. Att träna på is är en viktig ingrediens när han jobbar sina hästar.
– Jag har haft isbana att träna på sedan sista veckan i oktober. Jag tycker att det är riktigt bra att träna på det underlaget. Sedan gäller det att träna och brodda rätt så att det stämmer för hästarna. Just att brodda rätt är väldigt viktigt och det lär man sig efterhand. Sedan är det inte givet att det passar alla hästar, men så är det väl alltid oavsett hur man tränar.

Intressanta hästar i boxarna
Roger Nilsson haft ett hyggligt år och tror att nästa år blir bättre.
– Jag har aldrig haft sådan kvalité i boxarna som jag har nu. Jag har sju ettåringar och några intressanta tvååringar och sedan hoppas jag på att Nikita Sunrise tar ett kliv till. Hon tränar på för fullt och känns väldigt bra.
En häst som fångat många blickar är franskfödde Harlem Dupuitsvert som har tagit tre segrar i rad sedan han kom till stall Nilsson.
– Det var Anders Lindqvist som förmedlade hästen och det är en väldigt kapabel häst. Han har varit väldigt fin vid segrarna och har överkapacitet för klassen. Jag siktar på ett lopp i Umeå om några veckor och det är en spännande häst för framtiden.

Flera med chans
På söndag selar stallet ut fyra hästar och sedan kör Roger två intressanta amatörhästar.
– Jag har flera hyggliga chanser på förhand. Bäst chans har nog 1 Estelle Ima (GS75-5) som vann senast. Det är en jättefin häst som är ganska storstegad och jag är inte helt nöjd med innerspåret. Jag är inte alls säker på att hålla ledningen och då är vi lite utlämnade. Löser det sig så ska hon vara med i striden.
– Jag kör även 2 Ytowns Charmör (GS75-3) som jag inte har någon koll på. Han har mycket poäng och har tävlat bra och där vet nog spelarna mer än vad jag vet. Det ska bli kul att köra honom.
– Av mina egna så har jag lite feeling för att 13 Mellby Fog (GS75-7) kan överraska. Han hade ett tungt fjolår och det har tagit tid att få honom i form igen. Nu tycker jag att han har varit klart förbättrad i de två senaste starterna och har siktat på detta lopp ett tag. Nu är det ingen häst som vinner på beställning, men jag har ändå feeling för att han ska kunna vara långt framme.
Roger kommenterar sina övriga tre hästar.
– 11 Mellby Guava (GS75-1) har varit bort ett tag då hon har haft problem med en hov. Hon har haft ett dåligt år och jag tycker inte att det är något för spelarna framförallt då spåret blev så dåligt.
– 15 Björlifant (GS75-4) har haft en ganska tung säsong i år och inte hittat den rätta formen. Han tränar bra nu och ska normalt sett duga bra i ett lopp som detta, men han har tidigare haft lite problem med att tävla på isen. Jag tycker att Björlifant är en outsider.
– 10 Mr Alabama (GS75-6) har ett lopp i kroppen efter uppehåll. Jag var nöjd med honom och hästen känns väldigt fin i jobben och ska gå framåt med det loppet i kroppen. Jag tycker att han gör sina bästa lopp när han är med där framme så läget är inte optimalt. Han gillar att tävla på is och får ses som en rysare.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.