Inför V75®: Flemming med två formstarka kort

61

inför v75® flemming med två formstark kort

Flemming Jensen kan vara en nyckelfigur när V75® körs på Åby.
Från Danmark har han med sig Emoji som blir ett av omgångens mest anlitade streck.
Tränaren vill dock inte räcka bort sin andra häst ur segerstriden heller.

Danske femåringen 7 Emoji (V75-3) har radat upp starka prestationer på svensk mark senaste månaderna. En riktigt vass prestation bjöd häst senast, vid finalerna på Solvalla, då han bjöd mäktige Admiral As strid in till de allra sista stegen. Den insatsen gör honom till stor favorit i den här veckans uppgörelse i Silverdivisionen.
– Hästen gjorde ett fantastiskt lopp, vi får lov att acceptera att han förlorade mot en bättre häst, men han gjorde ett riktigt, riktigt fint lopp. Det kändes väl som det skulle gå vår väg, men han slog av lite på takten de allra sista stegen. Han var trött ett par dagar efteråt, för det var en lång resa till Stockholm, men jag tycker nog att piggnat till och allt har varit normalt med hästen. Han har tränat som vi gärna vill att han ska göra.

Vill till ledningen – om möjligheten ges
Emoji kommer få inleda lördagens lopp från ett sjundespår bakom bilen.
– Han har ju ofta fått dåliga spår och det är ju klart att det blir en placering i kön någonstans och så får vi se, men han är normalt väldigt avslappnad och får han bara en position så räcker det. Det beror helt och hållet på tempot hur vi gör, han har ju gjort kanonlopp från ledningen som vi såg senast, så finns det en chans att komma dit igen vill vi så klart det, säger Flemming som berättar vidare om utrustningen:
– Han kommer att gå med öppet huvudlag igen, vi hade ju ett helstängt på senast i finalen för att ge honom det lilla extra men vi går tillbaka till öppet nu. Jag har väl den uppfattningen att man inte kan ta ut allt till 110 procent varje gång.
Det ska vara en bra vinstchans?
– Jag tycker det ser ut som en helt okej chans. Han har ju tidigare gått över lång distans med bravur på just Åby så det är inga bekymmer med distansen och formen ser ut att vara fin på honom. Han är en häst som bör streckas.

Ska spänna bågen – nästa säsong
Den danska femåringskullen, där bland andra Steen Juuls topptravare Extreme och Tomas Malmqvist-tränade Empire ingår, är riktigt stark.
Vilka är framtidsplanerna för Emoji?
– Han har ju en chans att kvala in till en ny final men det får vi ta ställning till efter det här loppet. Vi har ju under hela säsongen siktat på att spänna bågen mer till nästa år som sexåring, det finns mer att slipa på i träningen, han har inte gått helt för fullt ännu så det finns lite mer att ta där nästa år. Femåringssäsongerna kan bli tuffa för de hästarna som gått i årgångsloppen och vill gärna undvika skador på den här hästen. Elitloppet kanske är ett stort steg att prata om ännu, nu ska han väl upp i Gulddivisionen först så får vi se därefter.

Säkert med i striden om ett bättre spår
Den danske stortränaren har ytterligare en häst med sig till Åby. 8 Eenymeenyminymoedk (V75-7). Fjolårets danska stoderbyvinnare var duktig vid seger på just Åby senast.
– Hon är en fin häst som gjort många sprinterlopp och gjort det bra, men det som talar emot mest här är väl spåret. Det är inte så enkelt från åttondespåret på kort distans men hon gör sitt bästa varje gång, så utan chans är hon inte, säger Jensen och fortsätter:
– Vi måste nog ladda framåt för tar jag upp och backar och hamnar bland de sista så har vi ingen chans, hon ska helst ha en rygg att gå på men hon har ju tidigare gjort en del lopp utvändigt och vunnit men det blir kanske tufft här. Vi har pratat om att sätta på henne ett helstängt huvudlag nu för att få henne att piggna till lite ytterligare, det har hon haft förut men inte under det senaste året.
Vilken av dina två ser du mest bäst vinstchans?
– Det tycker jag är svårt. Eenymeenyminymoe med ett bättre spår hade jag varit säker på att hon hade varit med i striden, men det är två hästar som båda har fin form så jag tycker nog det är svårt att värdera vilken som är bästa chansen.

Föregående artikelV75 ÅBY! Tips, nästagångare och andelsspel!
Nästa artikelInför GS75 (jackpot) Boden: Nilsson het på isen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.