Inför GS75: Lyckad vinter för Untersteiner elitloppshopp

75

Inför GS75: Lyckad vinter för Untersteiner elitloppshopp

Två av landets snabbaste hästar på startlinjen.
Måndagens GS75 ser vårvinterns dominant Disco Volante utmanas av en årsdebuterande Heart of Steel.
– Han får upp till bevis nu, säger Peter Untersteiner om sin elitloppskandidat.

 Disco Volante har dominerat gulddivisionen i vinter. Fem segrar på sex start är facit för 2020 och hästen är redan inkvalad till finalen av Paralympiatravet på Åby 25 april.
Ser man ännu längre framåt är hästen förnärvarande andrahandsfavorit hos ATG till att vinna självaste Elitloppet.
Heart of Steel har å sin sida inte synts på tävlingsbanan sedan december, då han slutade femma på den franska nationalarenan Vincennes.
Nu är hästen redo för comeback.
Hästen som Peter Untersteiner flera gånger nämnt som sin främsta kandidat inför Elitloppet 2020.
Vad vore då bättre än att tvåla dit landets förnärvarande dominerande häst redan i årsdebuten?
Fru Fortuna gjorde emellertid sitt för att hindra det när man lottade hemmahoppet till ytterspår bakom bilen samtidigt som Disco Volante drog drömläge.
– Han känns bara fin och det har klaffat bra i vinter, men loppet blev ju skrämmande bra. När vi drog spår 8 så ser det väldigt jobbigt ut, konstaterar Untersteiner som anmält sin häst med optimal utrustning, amerikansk vagn och barfota runt om, men med tanke på utgångsläget inte verkar sugen på att bruka Heart of Steels startsnabbhet.
– Det känns som att jag ger honom ett lugnt lopp, det var väldigt snabba hästar invändigt, kommenterar Untersteiner hästen som radade upp fem raka segrar i somras innan han fick nöja sig med fjärdepriset från svårt läge i landets största femåringslopp, Jubiluemspokalen.

Meriterade motbud
Yngve Larssons Memorial avgörs över 1 640 meter och ser även V75-profilen Martin de Bos, finske unghäststjärnan Benjamin Evo och högmeriterade USA-importen Osterc på startlinjen i kampen om 100 000 kronor.
I fjol hann Peter Untersteiner ge sin häst fyra lopp i kroppen inför elitloppshelgen, där Heart of Steel segrade i stor stil i silverdivisionens final.
I år lär matchningen bli lite tightare då årsdebuten sker två veckor senare.
Hur lever elitloppstankarna?
– Han får upp till bevis nu. Det måste klaffa riktigt i ett par lopp och att han visar att han eventuellt skulle platsa där, säger Peter Untersteiner.
Disco Volante ser ut att bli omgångens största favorit.
Den som spekulerar i favoritfall kan bli rikligt belönad, Grand Slam 75 är nämligen unik som spelform i det att ATG garanterar en ensam vinnare med sju rätt 10 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.