Han har tjänat över tio miljoner kronor

114

Han har tjänat över tio miljoner kronor

Han har tjänat över tio miljoner kronor och är Sveriges snabbaste treåring genom tiderna.
I veckan återvände Green Manalishi till sitt hemland.
– En fantastiskt fin häst. Exteriören är super. Det här blir spännande, säger nye tränaren Stefan Melander.

 Aldrig har en svenskfödd treåring travat så snabbt som då Green Manalishi vann sitt uttagningslopp till Hambletonian på 1.08,7.
Men så är heller inte Green Manalishi vilken häst som helst.
Redan som ettåring slog han svenskt auktionsrekord då han klubbades för tre miljoner kronor på Kolgini Sales, då under namnet Nagamori Hill.
Efter det bytte hästen inte bara namn utan även kontinent då han skeppades över Atlanten för att springa i de penningstinna unghästloppen i Nordamerika.
23 starter, 11 segrar, 20 pallplaceringar och 10 miljoner kronor senare återvände han under påsken till sitt fädernesland.
Närmare bestämt hos Stefan Melander i Enköping.
– Han kom hit idag och det är en jättefin häst. Framförallt så fin i kroppen med tanke på att han rest från USA. Han blev verkligen fint transporterad och verkar må väldigt bra, säger Melander som har en stor vana att ta hem importer från andra sidan Atlanten.
Bland annat Scarlet Knight som sedan återvände och blev den hittills ende svensktränade hästen att vinna Hambletonian.

Tätt på given till Kungapokalen
Green Manalishi ska alltså göra motsatt resa med första målet i Kungapokalen där han i så fall får stöta på Nordens främsta fyraåringar, för att sedan eventuellt matchas mot Elitloppet.
– Planen för honom är att han först och främst ska äta bra och må bra. Jag tror säkert att han kommer klara det. Men jag vet inte om han ska gå i Kungapokalen, det är ganska tätt på given och bara två veckor dit. Det blir spännande att köra lite träning med honom och se hur han kommer att vara, säger Stefan Melander som verkar mer än nöjd med sin första inspektion av sitt nyförvärv.
– Man tittar på hans kropp och ser att det är en fantastiskt fin häst. Exteriören är super. Det blir i alla fall väldigt spännande år för honom, säger Stefan Melander.

Föregående artikelInför V75 JACKPOT: Jörgen Westholm plockar ut en kvartett
Nästa artikelInför GS75: Lyckad vinter för Untersteiner elitloppshopp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.