Inför PdA: De är Quarcios hejarklack

195

qarklack

Från ett vintrigt Norrbotten till ett kallt Paris. Gänget från Gällivare gjorde resan i t-shirt på fredagen. Ola Johansson, som äger en del i svenskhoppet Quarcio du Chene, hade sett till att vännerna kom rustade som en hejarklack till Charles de Gaulle-flygplatsen. – Hästen är med i Prix d’Amerique på söndag och det är mycket stort.

Ola Johansson äger ett tryckeri hemma i Malmberget i Gällivare kommun. Under torsdagen väntade han in den definitiva startlistan till Prix d’Amerique och satte sedan i gång med specialtrycket inför den stora helgen. Quarcio du Chene med startnummer 12. Landslagets färger. Allmän utdelning av t-shirts på Kallax flygplats under fredagsmorgonen. – Vi började visa t-shirtarna redan hemma när vi flög från Luleå i morse. Det är ju lite på kul det här, säger Ola Johansson, som har med sig brodern Bosse Johansson och några vänner på resan. 06.55 lyfte gänget från Kallax i fem minusgrader. Vid bytet i Stockholm väntade 15 minus. Att medlemmarna i travgänget är de enda med t-shirt under kavajerna behöver knappast sägas…

Storfest i blågult Tillsammans med två andra personer äger Ola Johansson 30 procent i stjärnhästen Quarcio du Chene via hästbolaget Firola Stable AB i Malmberget. – Men det är många andra med på Quarcio och vi ska träffa de andra delägarna här nere. Totalt blir vi ungefär 25 personer i sådana här tröjor. Jag tror nog att vi ska våga ha på oss de här på restaurangen på söndag, säger ”reseledaren” Johansson och ler. Det utspökade gänget väcker uppmärksamhet och när det är dags för lagbild på flygplatsen Charles de Gaulle ser fruar och respektive att hålla sig lite vid sidan.

Hästar i de största loppen Ola Johansson har ägt travhästar i drygt 30 år genom hästbolaget. Han berättar inte utan stolthet att han nu haft häst ”i alla de stora loppen”. Firola Stable har ägt Rosalind’s Guy som var med i Elitloppet i mitten av 1980-talet och Firm Tribute, tvåa i Hambletonian 1988. Och så då Quarcio du Chene, en av hästarna i världens kanske största travlopp. – Vi funderar på att åka och hälsa på Quarcio dagen innan. Han är ju väldigt bra och blir det bara lite tempo är han väl inte helt borta, även om Ready Cash blir svårslagen, säger Ola. Brodern Bosse Johansson och vännerna Pecka Mattsson, Jan-Olov Daniels och L-O Wikman verkar tycka att hästägaren är i försiktigaste laget. – Det är klart att vi ska ta dom. Vi tar cashen av ”Cashen” i Prix d’Amerique! fyller gänget i och låter plötsligt som den hejarklack de ser ut att vara.

Mikael Wikner

Föregående artikelJanne Jackpot i Halmstaden
Nästa artikelNahar tvåa!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.