Nahar tvåa!

188

nah

Det blev en svensk andraplats i det stora dan före dan-loppet Prix de Luxembourg på Vincennes på lördagen. NHL-bröderna Daniel och Henrik Sedins Nahar signerade en fin prestation bakom loppets stora favorit Triode de Felliere. – Han var bra och vi måste vara nöjda med en andraplats bakom en sådan häst, sa stallets Nicklas Westerholm en stund efter loppet.

Franske kusken Franck Nivard inledde från ett tolftespår bakom bilen med Nahar som signerade ett fint avslut från köposition. Sundsvallstränaren Robert Berghs hästen var den ende i fältet som kunde hänga på vinnaren hjälpligt den sista biten. 240 000 kronor var andraplatsen värd för Nahar som putsade sitt rekord till 1.11,4 över 2 100 meter med autostart. – När vi tagit av hästen utrustningen behövde han bara ett par minuter på sig så var han lugn igen. En mycket bra insats, sa tränarsonen Nicklas Westerholm efter loppet. Vinnaren Triode de Felliere stod dock i en klass för sig den här dagen. Söndagens seger i Paris var det sexåriga stoets 16:e seger i start nummer 28 i karriären. Jean-Michel Bazire satt lugn med storfavoriten i ett utvändigt läge en bit bak i det 17 hästar stora fältet. I den sista kurvan lyfte Bazire ut det sexåriga stoet som enkelt rundade sina konkurrenter och stack undan till en överlägsen seger. Triode de Felliere vann avstannande på 1.11,2 över de 2 100 meterna. Sexåringen är ett av Frankrikes bästa ston. Kanske den allra bästa travdamen i landet.

Frågor om Elitloppet Efter segern fick tränaren Jean Paul Marmion frågor om Elitloppet på Solvalla. – Hon är för lite gammal för Elitloppet och jag tror inte att det blir någon start i Elitloppet i framtiden heller. Jag är mycket stolt över det sätt hon avslutade de sista 500 meterna i dag. Om allt fungerar som det ska kanske nästa start blir i Prix de France (24 februari), sa Jean Paul Marmion.

Galopp för Kolgjini j:r Lutfi Kolgjini planerar att trappa ner som kusk och succesivt matcha in sonen Adrian som stallets förstedriver. I Prix de Luxembourg var det premiär som kusk för Adrian Kolgjini på Frankrikes nationalarena Vincennes. En premiär som slutade med diskvalifikation med Juggle Face. Adrian Kolgjini fick en tung inledning av loppet fram till dödspositionen och i den sista kurvan galopperade Juggle Face som slagen. Lutfi Kolgjini: – Hästen är inte helt lättkörd. Juggle Face slog ihop och galopperade. Adrian körde helt enligt skolboken som tog ner hästen på säkerhetsspåret för att inte riskera något. Nu har han fått prova på det här, en nyttig erfarenhet. Adrian Kolgjini efter loppet: – Klart att det inte är kul att köra galopp men jag tyckte att det gick rätt okej ändå. Han sprang och bröt ner mot ledarhästen flera gånger och till slut slog han ihop.

Mikael Wikner

Föregående artikelInför PdA: De är Quarcios hejarklack
Nästa artikelInför PdA: Ludde på offensiven!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.