Inför PdA: Ludde på offensiven!

223

luddeoff

Hur blir det med taktiken i Prix d’Amerique? Lutfi Kolgjini är ganska säker på hur han ska köra med Raja Mirchi. Men ändå inte liksom. Allt kan inte avslöjas inför söndagens stora slag. – Jag är intresserad av ledningen men det är tydligen gänget bakom Maharajah också. Vi får se hur det blir.

Lutfi Kolgjini kom ner till Paris under fredagskvällen och åkte direkt ut till gården i Chamant några mil norr om Paris, där han hyr in sig. När vi träffar honom på Vincennes på lördagen är allt fortsatt uppåt inför söndagens Prix d’Amerique. Raja Mirchi är besiktigad, utan anmärkning. – Han fick liten joggingtur i slängtrav, alltså lite snabbare än jogging. Allt var bra med hästen. Raja Mirchi imponerade i det stora sexåringsloppet Prix Tenor de Baune i den senaste starten på fransk mark. Segern blev överlägsen efter tidig ledning. Efter den insatsen började både tränaren och delar av den franska pressen att tala om sexåringen som en intressant uppstickare i vinterns stora lopp i Frankrike. – Om jag ska sätta in honom i fältet? Jag tror att jag kommer att ha den bästa hästen i framtiden i alla fall. Så i det långa loppet byter jag inte häst mot någon. Han kanske hade behövt något lopp till på just den här banan för att bli riktigt stark. Men samtidigt är jag ganska säker på att han har förbättrat sig betydligt efter det senaste loppet – och redan den insatsen hade dugt mot hästarna på söndag, säger Lutfi Kolgjini.

Kollen på Ready Cash Fyra svensktränade hästar är med i Prix d’Amerique – Maharajah, Quracio du Chene, Noras Bean och Raja Mirchi. Lufti Kolgjini tror sig ha hästen med bäst chans i den kvartetten. – Tuffast emot är Ready Cash och Maharajah tycker jag. Mest rädd är jag trots allt för Ready Cash. Han kan speeda något fruktansvärt den hästen…så det gäller att lägga upp loppet därefter och ha koll på honom.

Både du och Örjan Kihlström är ute efter ledningen. Hur ska det gå? – Ja, jag är intresserad av ledningen och det är tydligen gänget bakom Maharajah också. Vi får se hur det blir, säger han utan att utveckla saken.

Ready Cash är stor favorit till segern. Hästen har aldrig varit bättre menar fransmännen. Syn på det? – Ready Cash har ingen toppform. De påstår att han har toppform men ska jag gå efter loppet jag såg senast så har hästen inte det. Däremot kan det vara så att de kan ha satt honom i toppskick nu under den här månaden han inte har startat. Fransmännen är jäkligt duktiga på att sätta sina hästar i ordning.

Hur vill du sammanfatta hotet från den franske favoriten? – Vi ska inte ha överdriven respekt för Ready Cash tycker jag.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNahar tvåa!
Nästa artikel7 rätt för V75-tipset!

1 KOMMENTAR

  1. Ready Cash o Raja Mirchi måste vara favoriterna. Tyvärr är det väl så att vi hoppas för mycket på Maharadja men han är numera en statist i sådana här sällskap.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.