Inför PdA: Fjärde chansen för Goop!

248

4chansgoop

Björn Goop vinner flest lopp av alla svenska travkuskar och på meritlistan finns åtskilliga storloppssegrar.
Men i Prix d’Amerique har han än så länge gått lottlös.
När han på söndag kör ut på den mäktiga banan Vincennes tillsammans med egentränade Quarcio du Chene kan det bli ändring på det.
– Uppladdningen har gått enligt plan och jag tror att han är i väldigt bra skick just nu, säger Goop.
På söndag avgörs Prix d’Amerique. Loppet som av många rankas som världens största, tuffaste och mest prestigefyllda. I ett kraftprov över 2 700 meter på Parisbanan Vincennes svarta underlag ska 18 hästar, ackompanjerade av vrålet från de sprängfyllda läktarna, göra upp om ett förstapris på över 4,5 miljoner kronor.
Björn Goop är med för fjärde gången. Vid de tidigare tillfällena (Scarlet Knight -06, Conny Nobell -07, Iceland -12) har han inte fått med sig något av priskakan. I år ska det bli ändring på den saken. Siktet har länge varit inställt på Paris med stallets största stjärna Quarcio du Chene och på onsdagen påbörjade den nioårige hingsten resan från värmländska Kil till den franska huvudstaden.
– Allting verkar bra med honom. Han gjorde ett bra lopp senast och efter det har vi gått igenom honom från topp till tå och det finns inga fel på honom, säger Goop.
Quarcio du Chene slutade senast fyra i V75-Mästarna efter ett starkt slutvarv från 40 meters tillägg. Men även om prestationen var bra förde framträdandet med sig vissa frågetecken då hästen travade illa innan start.
– Han hade lite skavsår och så är han ju speciell av sig, så i det läget fokuserade han inte alls på att springa. Men jag var rätt så lugn i situationen för han vet vad som gäller när det blir lopp och han kändes också okej efter att vi fått ändra lite på selen.

”Ready Cash är bäst”
När Björn Goop kör ut från stallbacken på söndag eftermiddag är det tolfte gången som Quarcio du Chene äntrar Vincennes. Två segrar har det blivit i de tidigare starterna och han har även grejat två andraplatser och ett tredjepris.
– Han trivs bra på Vincennes och har gjort bra ifrån sig där. Men det är en speciell bana och det gäller att det klaffar.
Hur går dina taktiska funderingar inför söndagen?
– Jag har ingen utvald officiell taktik utan det får bli lite som det löser sig. Vi får hoppas att vi har flyt och hamnar på rätt ställe. Men han är ingen häst som man behöver göra det ena eller det andra med.
Hur långt sträcker sig förhoppningarna?
– Jag ligger alltid medvetet lågt och att få pengar är det första målet. Sedan får vi se hur långt fram vi kan placera oss.
Vilka ser du som de värsta motståndare?
– Maharajah och Tiego d’Etang är jättebra. Likaså Dubois häst (The Best Madrik). Det är flera som har chans men jag tror ändå att Ready Cash är bäst. Han har varit bäst tidigare och det finns inget som talar för att han inte ska vara det igen.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.